Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Elvan Gida en buyuk sekerleme sirketleri arasinda ust siralara

Elvan Gida en buyuk sekerleme sirketleri arasinda ust siralara tirmaniyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 17:52:20

Elvan Gida en buyuk sekerleme sirketleri arasinda ust siralara
Elvan Gıda, waffle, fondante ve kruvasan gibi yenilikçi yatırımlarıyla 250 milyon dolarlık satış rakamına ulaşarak "Global Top 100 Şekerleme Şirketleri" listesinde 6 basamak daha yükseldi.

Elvan Group'tan yapılan açıklamaya göre, her yıl dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry'nin "Global Top 100" başlıklı listesinde Elvan Gıda, bir önceki sıralamaya kıyasla 6 basamak daha çıktı.

Türkiye'de ilk ambalajda waffle ve dünyada ambalajda ilk zeytinyağlı kruvasan gibi yenilikçi yatırımlarıyla 250 milyon dolarlık satış rakamını yakalayan Elvan Gıda, "Global 100" listesinde 65. sıraya yerleşti. "Ne şeker ne çikolata: Hem şeker hem de çikolata" olarak tanımlanan fondante de şirketin yükselişine etki etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, 1 milyar dolarlık ciro vizyonuyla büyümeyi sürdürdüklerini belirterek, "Global 100 listesine ilk olarak 2012'de girdik. Avrupa'da yürüttüğümüz yeni marka satın alma görüşmelerini sonuçlandırarak 1 milyar dolar ciro hedefini gerçekleştirmeyi ve böylelikle 2023'ten önce ilk 20'ye girmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) tarafından sektör ihracatı şampiyonu olarak ödüllendirildiklerini hatırlatan Kadiroğlu, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da sektörünün Ar-Ge lideri olarak ödüle layık görüldük. Bu ödüller ve ardından gelen global ligdeki yükselişle doğru yolda olduğumuzu teyit ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kadiroğlu, son yıllarda pazarlama ve markalaşma bütçesini 20 kat artırdıklarını da vurguladı.

Bu arada, 2 Türk firmasının daha bulunduğu listede Yıldız Holding'in 12'nci, Şölen ise 47'nci sırada yer alıyor.

Haber Ara