Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Elazığ, Van ve Bitlis saldırılarını PKK üstlendi

Elazığ, Van ve Bitlis'te gerçekleştirilen ve bir çok şehidin verildiği, sivil vatandaşların can ve mal kaybı yaşadığı, yüzlerce insanın yaralandığı saldırıları PKK üstlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 17:27:11

Elazığ, Van ve Bitlis saldırılarını PKK üstlendi

Reuters haber ajansı, örgütün internet sitesinden yaptığı açıklamayla saldırıları üstlendiğini duyurdu.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 09.14'te terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 85'i polis 217 kişi de yaralandı. Soruşturma kapsamında dün gece düzenlenen operasyonda patlama ile ilgisi olduğu değerlendirilen PKK'nın şehir yapılanması YPS (Sivil savunma birlikleri) üyesi bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Van'ın merkez İpekyolu ilçesindeki 2 Nisan Polis Merkezi'ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı. Yaralananların çoğunu o sırada polis

Bitlis'in Hizan ilçesindeki Nazar Köprüsü mevkiinde operasyona çıkan güvenlik güçleriyle PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit olurken, bölgeye takviye kuvvet sevk edildi. Bölgeye giden askeri aracın geçişi sırasında ise PKK'lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilerek 3 asker şehit edilmiş, 7 asker ise yaralanmıştı. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 2'sinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 6'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Vali Murat Zorluoğlu'yu telefonla arayarak bilgi aldı.
Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'daki saldırıdan sonra tüm programlarını iptal edip bölgeye gitmişti. Başbakan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elazığ'a giderek incelemelerde bulunmuştu.

Haber Ara