Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

El konulan FETÖ okulunun ismi değişti

El konulan FETÖ okulunun ismi değişti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 13:26:57

El konulan FETÖ okulunun ismi değişti
Ardahan'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında el konulan Nehir İlk ve Ortaokuluna FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Çerkezoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da FETÖ soruşturması kapsamında yapılan bazı çalışmalarla iki okulun isminin değiştirildiğini bildirdi.

FETÖ soruşturması kapsamında Nehir İlk ve Ortaokulunun Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini dile getiren Çerkezoğlu, okula "Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu" isminin verildiğini belirtti.

Çerkezoğlu, ayrıca merkez Atatürk Mahallesi'ndeki 80. Yıl Anadolu Lisesinin adının da "15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi" olarak değiştirildiğini söyledi.

Millet olarak şehitlik ve gazilik makamının kendileri için farklı yeri olduğunu dile getiren Çerkezoğlu, FETÖ ile mücadelelerinin aralıksız süreceğini belirterek, söz konusu darbenin ülkeye verdiği zararın unutulmaması adına genç nesillere yönelik yapılacak çalışmanın son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara