Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

El Kaide'den Nusret Cephesi'ne ayrılık mesajı

El Kaide, Suriye faaliyet yürüten Nusret Cephesi'nin Suriye'deki birliğini korumak ve böylece bu ülkedeki savaşa devam edebilmek için kendileri ile yapısal bağlarını koparabileceğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 14:50:36

El Kaide'den Nusret Cephesi'ne ayrılık mesajı

TİMETURK I HABER MERKEZi

ÖZEL HABER

El Kaide bugün Nusret Cephesi'nin El Kaide'den ayrılması meselesini ele alan sesli bir mesaj yayınladı.

ASIL OLAN CİHAD MASLAHATI

Eymen Zevahiri'nin nâibi Ahmed Hasan Ebu Hayr bahsi geçen ses kaydında "Suriye'de savaşı sürdürmek için gereken adımların atılması" ve "Birlik olursa örgüt ve başka bağlantılar önemli değil, önemli olan cihad sahasının maslahatı" dedi.

Ebu Hayr konuşmasında yeni bir dönemin başladığını ve artık daha fazla fitne olmadan düşmanlarla savaşma zamanı geldiğini ifade etti ve İslam ve cihad için yapılacak hiçbir şeye karşı olmadıklarını belirtip Şam'da birlik mesajı verdi.

ZEVAHİRİ "AYRILMAKTAN ÇEKİNMEYİN" DEMİŞTİ

Öte yandan yayınlanan ses kaydından Zevahiri'nin de daha önce kaydedildiği düşünülen bir açıklaması yer aldı.

El Kaide lideri Eymen el Zevahiri yayınlanan ses kaydında Nusret Cephesi'ne hitaben "Eğer birliğinizi bozacak ve tek bir yapı halinde mücadele vermenizi engelleyecek ise bizimle yapısal bağlarınızı kesmek noktasında hiçbir çekinceniz olmasın" diyordu.

Zevahiri Nusret Cephesine hitaben ayrıca "Aramızdaki İslam kardeşliği bağı herhangi bir yapısal bağdan çok daha kuvvetlidir... Sizin birlik ve beraberliğiniz, bizimle ya da herhangi bir yapısal bağdan çok daha önemlidir" açıklamasında bulunmuştu.

 

Haber Ara