Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Eker: 15 Temmuz diğer darbelerden farklı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda açıklamalar yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 05:38:29

Eker: 15 Temmuz diğer darbelerden farklı

Ajanslarda yer alan habere göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin diğer darbelerden farklı olarak Türkiye'yi uluslararası müdahalelere açık hale getirme teşebbüsü olduğunu ifade etti.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Türk toplumundan temsilcilerle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Eker, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türkiye'de geçmişte meydana gelen diğer darbelerden farklı olduğunu belirterek, "12 Eylül ya da 12 Mart gibi modern veya post-modern darbelerin hepsini lanetliyorum. Onlar bir iktidar değişikliği talebiydi ancak bu darbenin tek amacı Türkiye'yi çökermekti. Bu darbe, Türkiye'yi uluslararası müdahalelere açık hale getirme teşebbüsüydü. Kendini mesih ilan eden kişi Fethullah Gülen Türkiye'yi çökertmek istedi. Belli ki Türkiye'nin düşmanlarına hizmet ediyor. Kendisi de Türkiye'nin varlığına düşmanlık ediyor" dedi.

'DARBEYİ MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR'

Darbe planının hayata geçmesinden önce hazırlıkların yapıldığını apaçık bir şekilde anladıklarını dile getiren Eker, uluslararası zihinleri hazırlamak için tek merkezden yönetilen bir organizasyon hazırlandığını kaydetti.

Medyada bir takım makaleler yazılması, programların hazırlanması ve Türkiye aleyhine bir algı oluşturulması gibi hazırlıkların yapıldığını, bu hazırlıklar sayesinde de zihinleri darbeyi meşru görmeye hazır hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Eker, bu yüzden birtakım ülkelerin tepkilerine bakıldığında, sanki darbeyi bekliyor gibi bir tavır içinde olduklarını ifade etti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara