Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Eğitimi bırakıp yangına koştular

Eğitimi bırakıp yangına koştular

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 11:45:36

Eğitimi bırakıp yangına koştular
Kemer İtfaiye İstasyonu personeli, eğitim sırasında yangın ihbarı gelince eğitimi bırakıp yangına koştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Birim Sorumlusu Şaban Kibar ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim Görevlisi Recep Baltacı, Kemer'deki itfaiye personeline eğitim verdi.

Eğitim sırasında yangına su ve köpükle nasıl müdahale edilmesi konusunda küçük bir tatbikat gerçekleştirildi. Kibar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'daki bütün ilçelerde görev yapan itfaiye personeline yangın söndürme tekniklerini öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme değil, kurtarma operasyonlarında da görev aldığına değinen Kibar, "İnsanları en az zararla nasıl kurtarabiliriz diye eğitim veriyoruz. Kemer'de 21 arkadaşımıza yüksekte çalışma, yangın söndürme teknikleri, trafik kazalarındaki kurtarma tekniklerini anlatıyoruz" dedi.

- Eğitimi bırakıp yangına koştular

Kemer'deki itfaiye erlerine verilen eğitim sırasında yangın ihbarı geldi. Göynük Kanyonu'nda bir otobüsün yandığı ihbarını alan itfaiye ekipleri, eğitimi bırakıp yangına gitti.

Edinilen bilgiye göre, turistleri Göynük Kanyonu'na götüren 07 K 9355 plakalı otobüste klimanın neden olduğu yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar, yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti.

Eğitimlerini bırakıp olay yerine gelen itfaiye ekibi de otobüste soğutma çalışması yaptı. Ekipler, daha sonra istasyona dönerek eğitimlerine devam etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara