Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

'Eğitimde örnek ülke olmak istiyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönemde başta eğitimin kalitesini yükseltmek olmak üzere eğitimde örnek alınan ülke olmayı amaç edindiklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 14:57:34

'Eğitimde örnek ülke olmak istiyoruz'

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda konuşan Bakan Yılmaz, bazı Kanun Tasarıları ve Kanun Teklifleri hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Bakan Yılmaz, halkın eğitim ile beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, "Bu alanda atılacak adımların herkesi ilgilendirdiği ve atılan her adım hakkında da herkesin söyleyecek bir sözünün olduğu bir gerçektir. Eğitim, bugüne kadar görev yapan her Cumhuriyet hükümetinin programında da özel bir yer almıştır" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMDIR"

İnsani kalkınma hedefinin temelini eğitimin oluşturduğunu kaydeden Yılmaz, "Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefini gerçekleştirecek sürecin eğitim olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda temel gayemiz insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünya ile rekabet edebilir donamına kavuşturmaktır. Bilgi tabanlı, ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren özgürlükçü, üretken ve rekabetçi bir eğitim sisteminin oluşturmak istiyoruz. Eğitim alanında temel alt yapı ve erdişim sorunlarını önemli ölçüde çözdük. Önümüzdeki dönemde başta eğitimin kalitesini yükseltmek olmak üzere eğitimde örnek alınan ülke olmayı amaç ediniyoruz" dedi.

Haber Ara