Dolar

32,4963

Euro

34,6329

Altın

2.479,83

Bist

9.639,02

Ege'de yüzlerce mülteci yakalandı

Çanakkale ve Balıkesir'de Yunanistan'na geçmeye çalışan 668 göçmen yakalandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 14:20:42

Ege'de yüzlerce mülteci yakalandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Sahil Güvenlik ekipleri, rutin devriye görevi sırasında lastik botlarla Midilli'ye gitmeye çalışan kaçakları tespit etti. 

Güvenlik güçleri, düzenledikleri operasyonda Suriye ve Afganistan uyruklu 400 kaçağı yakaladı.  

Ekipler tarafından Cunda Adası'ndaki Bot Komutanlığına getirilen ve burada kendilerine yiyecek, içecek yardımı yapılan kaçaklar, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Çanakkale'de 268 kaçak yakalandı

Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçma hazırlığındaki 268 kaçak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı "TCSG-8", "TCSG-28" ile "SAGET-25" isimli bot komutanlıklarının ekipleri, Sivrice, Bademli ve Kadırgaburnu açıklarına operasyon düzenledi.

Operasyonlarda yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçma hazırlığında olan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 268 kaçak yakalandı.

Kaçaklar daha sonra işlemlerinin yapılması için Küçükkuyu rıhtımına getirildi.

Burada çevredeki vatandaşların içecek ve yiyecek yardımında bulunduğu kaçaklar, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Haber Ara