Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Efes'in 'Dünya Miras Listesi'ne alınması

Efes'in 'Dünya Miras Listesi'ne alınması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 11:54:56

Efes'in 'Dünya Miras Listesi'ne alınması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama'dan sonra Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesinin ardından şimdi hedeflerinin Foça ve Çandarlı kalelerini listeye aldırmak olduğunu bildirdi.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 21 yıllık uzun ve sabırlı bekleyişin ardından Efes'in UNESCO listesine girmesinin, İzmir açısından büyük bir adım olduğunu belirtti.

Başarıda emeği geçen herkesi kutlayan Kocaoğlu, tarihi koruyup dünya insanlığına sunma peşinde olduklarını bildirdi.

Başta merkezi hükumet olmak üzere, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu değerleri gün ışığına çıkartabilirsek ancak o zaman hak ettiğimiz yere gelebileceğiz. Yani daha hızlı kalkınıp güçleneceğiz. Herkes, her yerel yönetici kentini, halkını nasıl kalkındıracağının formülünü bulmak zorundadır. O formül de bölgenin zenginliklerini gün ışığına çıkartmak, o zenginliklerin tozunu alıp bugüne getirmek ve güçlendirmekte yatmaktadır. Bergama ve Selçuk'ta yapılan budur. Aslında UNESCO listesine girmek bir sonuç değil, kültür ve turizm bilincimizin artırılması için yeni bir başlangıç sayılmalıdır. 2 yıl önce de Foça, UNESCO'nun geçici listesine girmişti. Şimdi hedefimiz, Foça Kalesi ve Çandarlı Kalesi'ni de Dünya Kültür Miras listesine yazdırmak olmalı."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara