Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

Ebu Hudayr’ın adı meydana verildi

Kudüs'te geçen yıl Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ın adı Batı Şeria'da bir meydana verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 16:47:37

Ebu Hudayr’ın adı meydana verildi

Batı Şeria'da düzenlenen törenle Bireh kentindeki bir meydana Filistinli gencin ismi verildi. Üst düzey devlet yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törende Ebu Hudayr'ın ailesi de yer aldı. 

Törende konuşan Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Filistinli çocukların korunması gerektiğini ifade ederek, "Filistin ve Filistinli çocukların himayesi kapsamında uluslararası anlaşmaların uygulanması için dünyadaki tüm vicdan sahiplerinden yardım bekliyoruz" dedi.  

Hamdallah konuşmasında ayrıca işgalin sona ermesi, 1967 sınırları uyarınca başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını hedeflediklerini ifade etti.

Törene katılan Muhammed'in annesi Suha ise oğlunun katil zanlılarının yargılanma sürecinin sürüncemede bırakıldığını söyleyerek İsrail yönetimini kınadı. 

Yargı sürecinin "temsili" olduğunu belirten Suha, "Bu yargıya güvenmiyoruz. Suçluların yargılanması içinFilistin Devlet Başkanı Abbas'ın söz verdiği gibi uluslararası mahkemelere başvuracağız" diye konuştu. 

Suha, oğlunun hatırasının hala taze olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Onu düşünmediğin bir anım yok. Muhammed'in kaçırıldığı günden bu yana hayatımın en sıkıntılı günlerini yaşıyorum."  

Batı Şeria'da 12 Haziran 2014'te kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin bir süre sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli Muhammed Ebu Hudayr (16), 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Bölgede infiale neden olan olayı protesto etmek için aylarca gösteri düzenlenmiş, yüzlerce Filistinli eylemler sırasında gözaltına alınmıştı.

Haber Ara