Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

DÜZELTME 'Kanada'da DAEŞ Zirvesi' başlıklı haberimizin spotund

DÜZELTME 'Kanada'da DAEŞ Zirvesi' başlıklı haberimizin spotundaki 'Zirveye Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor' ve ikinci paragrafındaki 'Zirvede Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor' ifadeleri 'Zirvede Türkiye de temsil edildi' şeklinde düzeltilmiştir. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla AA

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 21:07:04

DÜZELTME 'Kanada'da DAEŞ Zirvesi' başlıklı haberimizin spotund
İlki haziran ayında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen DAEŞ Zirvesi'nin ikincisi, Kanada'da yapıldı.

Quebec eyaletine bağlı tarihi Quebec City kentindeki Chateau Frontenac Oteli'nde düzenlenen zirve, yerel saatle 08.30'da başladı. DAEŞ karşıtı koalisyona mensup ülkeler ile BM, NATO, AB ve uluslararası organizasyonların temsilcilerinden oluşan heyet, aile fotoğrafı çekiminin ardından toplantıya geçti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen zirveye, Kanada Dışişleri Bakanı Rob Nicholson ev sahipliği yapıyor. Zirvede Türkiye de temsil edildi.

Zirveye Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Avsutralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken ve diğer ülkelerin temsilcileri katıldı.

Zirvede, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelenin geleceği, bölgede yaşanan mülteci krizi ve alınacak önlemlere ilişkin yeni stratejilerin ele alındığı öğrenildi.

Haber Ara