Dolar

32,5688

Euro

34,7372

Altın

2.486,51

Bist

9.524,59

Düşen uçağın pilotları paraşütle atladı

Türk jetleri tarafından sınır ihlali yaptığı için düşürülen Rus savaş uçağından atlayan pilotlardan biri Türkmen tarafına düştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-24 12:59:28

Düşen uçağın pilotları paraşütle atladı

Rus savaş uçağı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırına yakın bir bölgede düşürüldü. Uçak, sınır ihlali yaptığı için birkaç kez uyarıldıktan sonra Türk jetleri tarafından düşürüldü.

Uçak Türkmen bölgesine düştü. Rus uçağının tipinin SU 24 olduğu öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafindan gerekli girişimlerde bulunulacağı öğrenildi. 

PİLOT TÜRKMENLERİN ELİNDE İDDİASI

Düşürülen uçağın iki pilotu paraşütle atladı. Pilotlardan birinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia edilirken diğer pilottan henüz haber yok.

PİLOTLAR PARAŞÜTLE ATLADI

Yamadi Köyü'ne düşen uçak yere çakılmadan önce, iki pilot paraşütle atladı. Al Jazeera'ye konuşan Türkmen kaynaklar, pilotlardan birinin Türkmen savaşçıların elinde olduğunu söyledi.

Muhaliflerle Suriye rejimi arasında yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede düşürülen uçağın kime ait olduğu henüz bilinmiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uçağın düşmesiyle ilgili Genelkurmay Baskanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı.

PİLOTLARI ALMAK İÇİN HELİKOPTER GELDİ

Düşürülen uçağın pilotlarını almak için bölgede dolaşan iki helikopterin inişine ise Türkmen güçlerinin izin vermediği belirtiliyor..

Haber Ara