Dolar

32,5981

Euro

34,8100

Altın

2.509,08

Bist

9.471,40

Dünyanın en iyi 5 ordusu

National Interest dergisinde yer alan yazıya göre, dünyanın en iyi donanmalarına sahip ülkeler Rusya, ABD, Çin, İngiltere ve Japonya.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-23 23:55:30

Dünyanın en iyi 5 ordusu

Rusya'nın geleneksel olarak kara gücü olmasına rağmen çok sayıda gemiye de sahip olduğu belirtilen yazıda, "Rusya Donanması'nın biri uçak gemisi olmak üzere 79 büyük gemisi, 5 kruvazörü, 13 destroyer ve 52 denizaltısı var" denildi.

Denizaltıların Rusya Donanması'nı oluşturan temel güçlerinden biri olduğunu kaydeden dergi, ülkenin 15 nükleer, 16 çok fonksiyonlu, 9 balistik füzeli ve 6 seyir füzeli denizaltıya sahip olduğunu aktardı.

'ABD'NİN UÇAK GEMİ SAYISI DİĞER ÜLKELERİN TOPLAMINDAN FAZLA'

ABD'nin 10 uçak gemisine sahip olduğunu, bu sayının diğer ülkelerin toplamından daha fazla olduğunu ifade eden National Interest, ayrıca Çin filosunun sahip olduğu denizaltılara dikkat çekerek, "Çin'in denizaltı gücünün temelini, Rusya'dan ithal edilen Kilo sınıfı 10 denizaltı oluşturuyor" ifadelerine yer verdi.

EN İYİ KARA KUVVETLERİ

En iyi kara kuvvetleri listesinde Rusya, ABD, Çin, Hindistan ve İngiltere yer aldı.

285 bin askere sahip Rusya Kara Kuvvetleri'nin yeni modern silah aldığını, çok iyi donandığını ve tamamen mekanize olduğu belirtilen yazıda, Rus ordusunun yakında tank, zırhlı piyade aracı ve top görevini yapan üniversal savaş platformu Armata'yı alacağının altı çizildi. Dünyanın en güçlü kara kuvvetleri olarak 535 bin askere sahip ABD'yi gösteren dergi, Çin ordusunun 1.6 milyonla dünyanın en fazla askere sahip ordusu olduğunu, İngiltere'nin sahip olduğu asker sayısının 102 bin olduğunu yazdı.

EN İYİ HAVA KUVVETLERİ

Dünyanın en iyi hava kuvvetleri listesine ise sadece 4 ülke girdi: ABD, Rusya, Çin ve Japonya.

Sürdürülebilir modernleşme sürecine giren Rusya'nın bin 500 savaş uçağı ve 400 savaş helikopterine sahip olduğunu aktaran National Interest, "Örneklerden biri olan Su-35, içinde esneklik ve çok yönlülüğü birleştiriyor. Ayrıca Rus tasarımcılar halihazırda 5. nesil avcı uçağı T-50 ve yeni stratejik bombardıman uçağı PAK-DA üzerinde çalışıyor" dedi.

ABD Hava Kuvvetleri'nin yanında listeye ABD Donanması'na ait hava kuvvetlerini ve deniz piyadelerini de dahil eden dergi, ülkenin hava kuvvetlerinin 5 bin 600 savaş uçağına, deniz kuvvetlerinin ise 3 bin 700 hava aracına sahip olduğunu aktardı.

Haber Ara