Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Dunyaca unlu piyanist Hewitt Istanbul'da konser verecek

Dunyaca unlu piyanist Hewitt Istanbul'da konser verecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 18:02:18

Dunyaca unlu piyanist Hewitt Istanbul'da konser verecek
Dünyaca ünlü Kanadalı piyanist Angele Hewitt, İstanbul'da konser verecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kanadalı piyanist Hewitt, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 12 Şubat'ta Sakıp Sabancı Müzise the Seed'de, Schubert, Haydn, Bach ve Beethoven gibi ünlü bestekarların eserlerini seslendirecek.

Basında hakkında yer alan yazılarda, New York Times'ta "Aklındaki ve kalbindekileri parmaklarının ucunda anında birleştirebilen ender müzisyenlerden biri", The Guardian'da "Çağımızın en önde gelen Bach piyanisti" ifadeleri kullanılan Hewitt'in, Kanada Kraliyet Cemiyeti üyeliğinin yanı sıra, İngiliz Kraliyet Nişanı (OBE) ve Kanada Devlet Nişanı (OC) bulunuyor.

- Angele Hewitt

Bugüne kadar yayınlanmış 30'dan fazla albümü bulunan Hewitt'in, "Bach Konçertoları" albümü Amerikan Billboard listelerine girdi. Sanatçının, 2005'te tamamlanan ve Bach'ın başlıca piyano eserlerini kaydettiği 11 yıllık projesi için The Sunday Times "Çağımızın gurur duyulacak kayıtlarından biri" diye yazdı. 2011'de Hewitt'in Mozart'ın tüm konçertolarını kaydetmek üzere başladığı maratonun ilk CD'si yayınlandı. Ünlü piyanistin 2012'de Debussy'nin solo piyano için yapıtlarından oluşan albümünü, aynı yıl temmuz ayında Schumann'ın eserlerini kaydettiği ikinci albümü takip etti. Hewitt'in Bach "Füg Sanatı" adını taşıyan son albümü ise 2014'te yayınlandı.

Kanadalı piyanist, 2006 yılında Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı", 2010 MIDEM Classical Award'dan "Yılın Enstrümantalisti" ödüllerini aldı.

Haber Ara