Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Dünya şampiyonu başörtülü sporcu örnek oldu

Dünya şampiyonu başörtülü sporcu örnek oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 15:05:32

Dünya şampiyonu başörtülü sporcu örnek oldu
BETÜL ABBAK - Babasının ve öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine rahatlamak ve enerjisini atmak için 12 yaşında kick boksa başlayan ve 18 yaşında dünya şampiyonu olan başörtülü sporcu Fatma Rümeysa Memiş, başarısının, başörtülü sporculara örnek olmasının sevincini yaşıyor.

Kick boksta 3 Türkiye şampiyonluğu elde eden, geçen yıl İtalya'nın Rimini kentinde gerçekleştirilen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda da 70 kiloda "Full Contact" kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkan Rümeysa Memiş, başarısıyla başörtülü sporculara örnek oluyor.

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitim gören 19 yaşındaki milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boksa başladığında başörtüsü takmadığını, 2 yıl önce örtünmeye karar verdiğini söyledi.

Rümeysa, kendisinin ve spor camiasının bu görünümünü kabullenebileceği konusunda bazı tereddütlerinin olduğunu ancak örtündüğünde herhangi bir sorunla karşılaşmadığını, özgürce maçlara çıktığını belirtti.

Başörtüsü taktığında tereddütleri olduğunu dile getiren Rümeysa, "Türkiye'de başörtülü sporcu çok fazla yoktu ama ben yine de kararımdan vazgeçmedim, 2013 yılında örtündüm. Yurt dışındaki müsabakalarımda da sorun yaşamadım. Türk sporcular olsun İranlı sporcular olsun tesettürlü şekilde antrenman yapıyoruz, maçlara da çıkıyoruz. Ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Olumsuz hiçbir tepki almadım aksine dinimi özgürce yaşadığım için iyi yönde tepkiler alıyorum" diye konuştu.

Kick boksun kadınlar arasında yaygınlaşmasını istediğini aktaran genç sporcu, "Çevremdeki kadın sporcular tesettürlü şekilde spor yapılabileceklerine inandılar. Bu yıl gençler takımında başörtülü dört kadın sporcu vardı, örnek olduğumu düşünüyorum" dedi.

- Enerjisini atmak için başlamış

Kick boksa nasıl başladığını anlatan Rümeysa Memiş, çevresindeki insanları rahatsız edici boyuttaki hareketliliği sebebiyle sürekli tepki aldığını, öğretmenleri ve babasının "spor yapmalısın, enerjini ancak bu şekilde atarsın" sözleriyle kendisine tavsiyelerde bulunduğunu ve bunun üzerine 12 yaşında bu spora ilgi duyduğunu aktardı.

Kick boksun zamanla tutku ve bağımlılığa dönüştüğünü dile getiren milli sporcu, spor yapmanın derslerini olumlu yönde etkilediğini ve başarısını artırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Antrenmanlarımızı grup halinde yapmamız gerektiği için disiplinli olmak gerekiyor. Bu disiplin sayesinde derslerimdeki başarı da arttı. Spor, hem derslere hem günlük yaşantınıza hem de her dakikanıza olumlu şekilde yansıyor. Enerjimi atmak ve kendime hakim olabilmek için başladığım spor bende tutku, adeta bağımlılık haline geldi. Bu alanda kendimi geliştirerek 2014 yılında dünya şampiyonu oldum. Bu başarıma yenilerini eklemek istiyorum."

Haber Ara