Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Dünya Sağlık Günü'nde Çankaya'da 'Sağlık Kart' hizmeti başlıyor

Çankaya Belediyesi, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nde yeni bir projeye daha imza atarak 'Sağlık Kart' uygulamasına başlıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 16:17:51

Dünya Sağlık Günü'nde Çankaya'da 'Sağlık Kart' hizmeti başlıyor
Çankaya Belediyesi, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nde yeni bir projeye daha imza atarak "Sağlık Kart" uygulamasına başlıyor.

Belediye, uygulamayla Çankaya'da yaşayan her vatandaşa özel sağlık kuruluşlarında yüzde 50'ye varan indirim sağlayacak. Projeye katılan özel sağlık kuruluşlarında muayene, tahlil-tetkik ve tedavi masraflarında indirim uygulanacak. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Herkes İçin Sağlık ve Sağlıkta Eşitlik ilkesiyle, Çankayalılara yeni bir hizmet daha sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halka dokunan projelerine de bir yenisini ekliyor. Belediye, özel sağlık kuruluşları ile iş birliği yaparak "Sağlık Kart" uygulamasına başlayacak. Böylece, vatandaşlar aldıkları sağlık hizmetlerinde, muayene, tahlil-tetkik ve tedavi masraflarında yüzde 50'ye varan indirimlere kavuşmuş olacak. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisinin eş güdümünde süren "Sağlıklı Kentler Projesine" 2002 yılında Türkiye'den üye olmuş öncü belediyelerden biri olan belediye, sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki proje ve çalışmalarını, "Herkes İçin Sağlık ve Sağlıkta Eşitlik" ilkesi ile sürdürüyor. Belediye, Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşunun 69. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Sağlık Kart" uygulamasını başlatıyor. DSÖ'nün belirlediği politika, ilke ve programları, sosyal belediyecilik ve yeni nesil belediyecilik programının bir parçası olarak hayata geçiren Çankaya Belediyesi, "Sağlık Kart" uygulaması ile sağlık hizmetinde fırsat eşitliğini hedefliyor.

Başlangıçta 17 sağlık kuruluşu

Sağlık Kart hizmetinin vatandaşlara özel sağlık kuruluşlarından belli oranlarda indirim sağlayacak olmasının sağlıkta fırsat eşitliği getireceğini belirten Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Hedefimiz sağlıklı ve mutlu bir toplum. Vatandaşın mutluluğu için, sağlık hizmetlerinden daha düşük ücretle faydalanmaları amacıyla bir adım attık. Başlangıç olarak anlaşma yaptığımız 17 sağlık kuruluşu, başvuran her vatandaşımıza yüzde 50'ye kadar indirim olanağı sunacak. Bu hizmete aşama aşama başka sağlık kuruluşları da eklenecek. Sağlık her şeyden önemli. O nedenle, herkes için sağlık ve sağlıkta eşitlik ilkesiyle, yeni bir hizmet daha sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Sağlık Kart, talepte bulunan her vatandaşa verilecek. Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Belediyenin Çankaya Evi, Baharevi gibi birimlerinden alınabilecek.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara