Dolar

32,5201

Euro

34,8041

Altın

2.423,07

Bist

9.753,09

DTİK İsviçre toplantısı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin:- 'Türkiye içinde bulunduğumuz aylarda ihracat rekoru kıracak'- Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Saygılı:- 'İsviçre inovasyonda dünyada birinci sırada. Bu imkandan iyi istifade edilmesi ve bu alandaki tecrübelerin ülkemize aktarılması gerekiyor'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 13:14:13

DTİK İsviçre toplantısı
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye'nin ekonomik anlamda iyi durumda olduğunu belirterek, "Türkiye içinde bulunduğumuz aylarda ihracat rekoru kıracak." dedi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki Türk Başkonsolosluğu'nda düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısında konuşan Metin, Türkiye'ye karşı karalama kampanyaları yürüten uluslararası medya ve kredi derecelendirme kuruluşlarının öngörülerine itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Metin, Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini, yabancı yatırımcıların ülke ekonomisine güveninin tam olduğunu belirterek, 100 milyon dolar ve üzeri yatırım yapacak şirketlere dünyada benzeri görülmedik teşvikler uyguladıklarını kaydetti.


- "Türkiye ekonomik anlamda iyi durumda"


Türkiye'nin ekonomik anlamda iyi durumda olduğunu vurgulayan Metin, bu aylarda ihracat rekoru kırılacağını ifade etti.

Fatih Metin, yabancı yatırımcılar için hızlı karar alma mekanizması açısından gerekli her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, yabancı iş adamlarını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı da İsviçre'nin inovasyonda dünyada birinci sırada olduğunu, bu imkandan iyi istifade edilmesi gerektiğini ve bu alandaki tecrübelerin Türkiye'ye aktarılması gerektiğini söyledi.

Saygılı, hem kendilerine hem de İsviçre'deki Türk iş adamlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, büyükelçiliğin kapılarının, her türlü destek için herkese sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ise Türkiye'nin iş potansiyelini ortaya çıkarıp yatırımları artırmak amacıyla her türlü çalışmayı var güçleriyle yaptıklarını belirtti.

Vardan, Türkiye'deki yatırım fırsatlarının tanıtımı için Türk ve yabancı iş adamlarını yan yana getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

DTİK Avrupa Bölge Komite Başkanı Suat Şahin de "Böyle bir toplantıyı Zürih'te gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz." dedi.

Toplantıya Zürih Başkonsolosu Nurcan İpekçi ve çok sayıda iş adamı katıldı.


Haber Ara