Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Dram üstüne dram

Adana'da iki kardeş 20 yaşında geldiklerinde parkinson hastalığına yakalanıp yatağa mahkum olurken, onlara bakan anneleri de bir hafta önce yaşadığı a

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 11:55:16

Dram üstüne dram
Adana'da iki kardeş 20 yaşında geldiklerinde parkinson hastalığına yakalanıp yatağa mahkum olurken, onlara bakan anneleri de bir hafta önce yaşadığı acıya dayanamayarak kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Babaları ise alzheimer hastası olan 2 kardeşe şimdi diğer kardeşleri bakıyor.

Kuzen olan Zeynep (70) ile İsmet Cinoğlu (68) bundan 50 yıl önce evlendi. Bu evlilikten çiftin 3 erkek, 2 kız çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarından Fahri Cinoğlu (42) 20'li yaşlarına geldiği sırada kolda uyuşma, sürekli uyku ve hareketlerinde yavaşlama oldu. Fahri Cinoğlu daha sonra askere gidip geldi. Vatani görevini yaptığı sırada da bu şikayetleri devam etti. Cinoğlu'nun şikayetleri askerden geldiğinde ise arttı. Ailesi Cinoğlu'nu hastane hastane gezdirdi ancak 4 yıl teşhis konamadı. Daha sonra Cinoğlu'nun parkinson rahatsızlığına yakalandığı belirlendi. Tüm dünyada 10 milyon, Türkiye'de ise 100 bin parkinson hastasından yüzde 90'ı 65 yaşından sonra bu hastalığa yakalandığı için Cinoğlu'nun parkinsona yakalanması doktorları bile şaşırttı. Cinoğlu'nun rahatsızlığı doktor kontrolünde olmasına rağmen hızla ilerleyince onu yatağa mahkum etti. Bu arada, Cinoğlu'nun kendinden 10 yaş küçük kardeşi Ahmet Cinoğlu da 20'li yaşlara geldiğinde kol uyuşması, sürekli uyku hali ve hareketlerinde yavaşlama şikayetleri olmaya başlayınca aile hemen doktora götürdü. Yapılan tetkiklerde Ahmet Cinoğlu'nun da parkinson hastalığına yakalandığı belirlendi. Hemen ilaç tedavisine başlandı. Ancak hastalık hızla ilerlediği için o da yatağa mahkum olarak kendi işini yapamaz hale geldi.

Fahri Cinoğlu 15 yıldır, Ahmet Cinoğlu ise 7 yıldır hayatını böyle sürdürüyor. İki kardeşe anne Zeynep Cinoğlu baktı. Ancak ilaç tedavisi uygulanmasına rağmen iki kardeş her gün biraz daha hayati fonksiyonlarını yitirmeye başladı. Bu arada 3 yıl önce de baba İsmet Cinoğlu alzheimer hastalığına yakalandı. Anne çocuklarının bakımıyla ilgilenirken eşinin hastalığa yakalanmasıyla iyice çöktü. Çocuklarını ayağa kaldırmak için anne hastane hastane gezmeye başladı. En son İstanbul'da özel bir hastaneye çocuklarını götüren anne doktorun, "Çocuklarınız ayağa kalkabilir. Onların beynine pil takmak lazım ama hastane masrafları ameliyat parasıyla bu size 500 bin lirayı bulur " demesi üzerine eşinin emekli maaşı ile geçinen kadın adeta yıkıldı. İstanbul'dan geri Adana'ya gelen ve çocukları gözünün önünde her gün eriyen anne yaşadığı sıkıntıya daha fazla dayanamayarak bir hafta önce kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Şimdi iki kardeşe ailenin hastalığa yakalanmayan tek erkek çocuğu Veli Cinoğlu (35) bakıyor. Kardeşlerinin bütün ihtiyaçlarını gideren Veli Cinoğlu, annesinin kardeşlerine canını sıktığı için kalp krizi geçirip hayatını kaybettiğini belirterek, "Ağabeyim 15 yıldır kardeşim 7-8 yıldır yatalak. Kişisel ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Annem varken o yapıyordu şimdi o yok ben yapıyorum. 20 yaşında bu hastalığa yakalandılar. Gençlerde çok nadir görülen bir hastalıkmış ama başımıza geldi. Onların ayağa kalkması için 250'şer bin lira para gerekiyor. Doktor beyinlerine pil takılarsa kendi ihtiyaçlarını giderirler dedi. Ancak bizim bu parayı bulma imkanımız yok. Babamın emeklisi var, ben iş bulursam çalışıyordum şimdi kardeşlerime baktığım için çalışamıyorum da. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyoruz. O herkesin derdine derman oluyor bize de ne olur bir derman olsun. Ağabeyim ve kardeşim her gün ölüyor. Annem bunların acısına dayanamayıp kalp krizi geçirip öldü" dedi.

Cinoğlu, iki erkek kardeşinin parkinson olmasının ardından kendini de bir korku sardığını, çocukları içinde korktuğunu hastaneye gidip tetkik yaptırdığını, korku içinde yaşadıklarını söyledi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara