Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Dr. İmren: 'Van Gölü'nde yüzülebilir'

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, yapılan analizler sonucu Van Gölü suyunun temiz ve yüzülebilir olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 16:08:30

Dr. İmren: 'Van Gölü'nde yüzülebilir'
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, yapılan analizler sonucu Van Gölü suyunun temiz ve yüzülebilir olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yakup İmren, Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin 15 günde bir göl suyu analiz çalışmasını hassasiyetle yaptığını belirterek, "Toplum sağlığının korunması ve yüzme suyundaki kirleticilere karşı maruziyetin önlenmesi için Van Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından Van Gölü ve Erçek Gölü kıyılarının yüzme sezonu boyunca göl suyu kalitesi bakteriyolojik açıdan izlenmektedir. Ülkemizde yüzme alanları ile ilgili iş ve işlemler 'Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği' kapsamında yürütülmektedir. Çalışmalardaki amaç, insan sağlığını ve çevreyi korumak üzere, yüzme ve rekreasyon amaçlı kullanılan suların kalitesini belirlemek ve bu suların başta mikrobiyolojik olmak üzere her türlü kirletici ile kirlenmesinin engellenmesini sağlamaktır. Müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınmakta ve laboratuvarımızda bakteriyolojik analizleri yaptırılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yüzme alanlarının izlemesi, düzenli olarak numuneler alınarak analizlerinin yapılması ve analiz sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesinden; yerel yönetimler ile çevre ve şehircilik müdürlüğü ise bu alanlarda kirliliğin önlenmesinden sorumlu otoriteler olarak tanımlanmıştır. Yüzme suyu numune alma noktaları her sezon öncesinde il idarelerinin temsilcilerinden oluşan teknik bir komisyon tarafından belirlenmektedir. İzleme sonucunda elde edilen değerler, yönetmelikte verilen değerleri aştığı hallerde çevre ve şehircilik müdürlüğü ve yerel idareler tarafından kirliliği kaynağında durdurmak için gerekli tedbirleri almakta veya aldırmaktadır. Zorunlu hallerde yüzme alanı geçici veya süresiz olarak iptal edilmektedir. Elde edilen analiz sonuçları, yönetmelikte belirlenen matematiksel hesaplama ve değerlendirmelerden geçirilerek yüzme sularının kalite sınıflandırması yapılmakta ve Bakanlığımıza ait http://yuzme.saglik.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır" dedi.

Haber Ara