Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 17:32:26

DP Genel Başkanı Uysal:
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı vardır. Baştan sonra yeni bir heyecan ve adres olacak büyük bir iradeyi hep beraber koymamız gerekiyor." dedi.

Uysal, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası hizmet binasında düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de hukukta, dini kurumlarda ve üniversitelerde çürümelerin başladığını ve bugün kuvvetler ayrılığının bir kişinin nefsinde toplanmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Türkiye'nin son dönemde çok kritik bir süreçten geçtiğini, yapılan bu kongrenin de badireler altında, tarihi yürüyüşün sarsıntıya uğradığı bir günde gerçekleştirdiğini belirten Uysal, "Bu kongrede milletin meseleleri, devletin bekasını ilgilendiren konuların yanı sına parti olarak kendi meselelerimizi de konuşmamız gereken bir gündeyiz. Milletimizin ve bölgemizin geleceği şekillendirecek hayati önemdeki gelişmelerin yaşandığı döneme şahitlik ediyoruz." diye konuştu.

Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gözümüzün önünde kanlı bir şekilde coğrafyanın sınırlarının değiştiğine şahitlik ediyoruz. Böyle dönemde ülkemizde kırılmalar yaşanmaktadır. Türkiye'nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı vardır. Baştan sonra yeni bir heyecan ve adres olacak büyük bir iradeyi hep beraber koymamız gerekiyor. Biliyoruz çok zorluğumuz var. Ama böyle bir dönemde herkes için adalet, her kes için demokrasi diyerek yeni bir yol tarifinin yapılması gerekiyor."

Türkiye'de siyasetin hakkıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Uysal, "Devletin kaynaklarını insanları yoksulluğa mahkum edip, sadaka enstrümanına dönüştürdüler. Kısa bir süre önce 2016 bütçesi Meclis'ten geçti. Ülkenin yoluna suyuna ayrılan bütçe belliyken, bazı kurumlara ayrılan bütçenin daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu neyin parası? Bugün gelin görün ki bir kişi kuvvetler ayrılığını yerle bir etti. Artık bir kişinin nefsinde toplanıp ve önünde eğilir hale gelindi. Bu durumdan vatandaşın kurtulması lazımdır." ifadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen kongrede, DP Denizli İl Başkanlığı görevine Aşkın Çelik seçildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara