Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Dolandırıcılıkta son nokta

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında doktorların da bulunduğu 36 sağlık çalışanının,9 ölüyü hastanede ameliyat etmiş gibi evrak düzenleyip devleti dolandırdıkları ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 19:35:44

Dolandırıcılıkta son nokta

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında doktorların da bulunduğu 36 sağlık çalışanının, vatandaşların bilgilerini kullanarak hastanede tedavi oluyormuş gibi gösterdikleri, hatta 9 ölüyü hastanede ameliyat etmiş gibi evrak düzenleyip devleti dolandırdıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devleti dolandırdıkları belirlenen bir hastaneye operasyon düzenledi. Daha öncede SGK ile sözleşmesi yenilenmediği için kapatılan hastanenin ortakları olan Ahmet Ç., Mustafa K., İlhami K. ve Cuma T. ile hastanede görev yapan 12 doktor ve 16 bilgi işlem görevlisi gözaltına alındı. Hastanedeki bilgisayarların kayıtlarını inceleyen polisler, hastane çalışanlarının sahte giriş yaparak yaklaşık 500 hastayı hastanede yatmış ve tedavi olmuş göstererek devletin dolandırıldığını belirledi.

Kayıtlarda yapılan incelemede, düzenlenen sahte evraklarla, aylar önce ölen bazı hastaların hastanede ameliyat edilerek halen tedavi görüyor gibi gösterildiği belirlendi. Sahte girişlerle tedavi görenler arasında yurt dışında yaşayanların bulunduğu öğrenildi.

Polis, hastanedeki bilgisayarlara el koyarken gözaltına alınan 36 kişinin emniyetteki ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.

Haber Ara