Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Doktor adayları beyaz önlük giydi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi'ne bu yıl başlayan öğrenciler ilk derslerini işleyerek beyaz önlüklerini giydi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 13:27:52

Doktor adayları beyaz önlük giydi
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi'ne bu yıl başlayan öğrenciler ilk derslerini işleyerek beyaz önlüklerini giydi.

OMÜ Tıp Fakültesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılını törenle açtı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlen törende öğrenciler ilk derslerini işledi. Ayrıca öğrenciler için 'beyaz önlük giyme' töreni düzenlendi. Açılış törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni eden Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, OMÜ Tıp Fakültesi'ne bu yıl 1'inci sınıfta Türkçe tıpta 281, İngilizce tıpta 140 öğrenci ile eğitim- öğretime başlandığını belirtti.

"Adam olmak, asla unvanlarla ilgili değil"

Öğrencileri zorlu bir eğitim döneminin beklediğini söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu zorlu süreci eğitim ve kişilik anlamında iyi bir şekilde bitirmenizi temenni ediyorum. Bugün bizim mutlu olduğumuz günlerden birisi. Bir de mezun olduğunuzda buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Sizlerin üzerinde ailelerinizin büyük emekleri var. Onları hiç bir zaman ihmal etmemelisiniz. Adam olmak asla unvanlarla ilgili değil. Büyümek insan olmakla, daha iyi insan olmakla mümkün. Size hizmet edenleri unutmamak durumundasınız. Ülkemiz zor günlerden geçti. Buna hepiniz şahit oldunuz. Bizim bu konuları iyi analiz edip ona göre bir yol belirlememiz lazım. Özgür olmak insanın en değerli varlıklarından biridir. Aklınızı kimseye teslim etmediğiniz, size ait bir devletiniz, vatanınız, bayrağınız sizin gibi o ülkede yaşayan bir insan toplumu içerisindeyseniz bu en büyük zenginliğimizdir. Hepinize üniversitemizde iyi bir eğitim ve buradan gittiğinizde iyi anılar bırakmanızı diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, 'Tıbbi Etik ve İnsan Hakları' adlı ilk dersi öğrencilere verdi. Ders sonrası OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök'e plaket takdim ettiler. Ardından 'beyaz önlük giyme' töreni düzenlenerek program sona erdi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara