Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 00:42:40

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Kütahya'da, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi üyeleri, Karagöz Camisi önünde teravih namazının ardından toplanarak Doğu Türkistan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi adına konuşan Erol Taşkın, Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı.

Doğu Türkistan'da geçtiğimiz hafta sadece oruç tuttukları için yüze yakın Müslüamanın şehit edildiğini belirten Taşkın, şöyle konuştu:

"Yaşanan arbedelerde tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin Yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kuran-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin, insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır. Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerin ramazanda gün boyunca açık olmasını ve her birinde alkol satışı yapılmasını istemek de yine inanç hürriyetine aykırı bir uygulamadır. Müslümanlara zorla alkol içirmenin zorbalıktan başka bir izahı yoktur. Doğu Türkistan'da olup bitenlerin dünya kamuoyu ile paylaşılmasına imkan verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesi sağlanmalıdır. İşgalci Çin yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam Ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır. Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetimi uyarılmalıdır."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Haber Ara