Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 21:46:20

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin terör saldırısında hayatını kaybetmesi, İzmir'de protesto edildi.

Aralarında İzmir Barosu avukatlarının da bulunduğu bir grup, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı pankart açarak, Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Yakup Gül, "barış güvercini" olarak nitelediği Tahir Elçi'nin "alçak bir saldırı" sonucu katledildiğini ifade etti.

Olayın aydınlatılmasını beklediklerini belirten Gül, "Bugün bir barış severi, bir barış elçisini kaybetmenin derin acısını yüreklerimizde taşırken, hepimizin birer Tahir Elçi olduğunu, barışçıl bir ortamda yaşamak talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yaptığı konuşmada, Tahir Elçi ve bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Saldırının hukuk camiasını derinden üzdüğünü belirten Özcan, olayın faillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerinden taviz verilemeyeceğini vurgulayan Aydın Özcan, Türkiye'deki diğer baro başkanları gibi, Tahir Elçi'nin cenaze törenine katılmak için yarın Diyarbakır'a gideceğini söyledi.

Konuşmaların ardından grup, baro binasının önüne avukatlık cübbelerini bıraktı.

Bu arada, gruptan bazı kişilerin terör örgütü lehine slogan atması üzerine bir vatandaşın da "Kahrolsun PKK, yaşasın Türk milleti" diye karşılık vermesi nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Güvenlik önlemi alan polis ekibi, bir iş yerine sığınan vatandaşı polis merkezine götürdü.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara