Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 22:03:59

Diyarbakır'daki terör saldırısı
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Tahir kardeşimize sıkılan bu kurşun tüm Türkiye'ye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe sıkıldı" dedi.

Havayoluyla Diyarbakır'a gelen Feyzioğlu, Diyarbakır Barosu Başkanlığına geçerek, baro üyelerine başsağlığı diledi.

Metin Feyzioğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinden baro başkanlarıyla Diyarbakır'da olacaklarını söyledi.

Feyzioğlu, "Tahir kardeşimize sıkılan bu kurşun tüm Türkiye'ye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe sıkıldı. Bütün hayatını barışa adamış ve Türkiye'nin barış için en ihtiyaç duyduğu, hoşgörüyle bezenmiş bir beyefendi, çağdaş insana sıkıldı. Elçi, böyle bir insandı. Di'li geçmişle konuşurken içim parçalanıyor. Kardeşimizdi" diyerek, acılarını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını belirtti.

Hedefin Türkiye, kardeşlik, barış ve birlik olduğuna dikkati çeken TBB Başkanı Feyzioğlu, Tahir Elçi üzerinden Türkiye'nin yeniden ve çok keskin kamplara bölünmesi ve o kampların içinden toplumun birbirine ateş etmesinin istendiğini öne sürdü.

"Elçi, bizim pırlantamız, göz bebeğimiz. Karşı karşıya oturup her şeyi konuşacağınız, her şeyi tartışabileceğiniz, hayatında şiddetin zerresine yer vermeyen ve şiddet kimden gelirse gelsin kararlılıkla 'yanlış yapıyorsun' diyen bir insandı. Nasıl katlettiler, niçin katlettiler, kim katletti" diyen Metin Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Herkesin fail, herkesin mağdur yapılmak istendiği bir kirli, hain savaştır. Türkiye'de yaşayan herkes, hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaşacak. Başka bir çıkış yoktur. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları paydasında 78 milyon kucaklaşacaktır. Bir gideriz, bin geliriz. Bir Tahir gider, bini, yüz bini birden gelir. Hiç kimseyi yıldıramazlar. Hiç kimseyi de yolundan çeviremezler. Erken sonuçlara varıp, 'şu yaptı', 'bu yaptı' gibi birilerinin ekmeğine yağ sürecek, bazı provokasyonların emeline ulaşmasını sağlayacak cümlelerden sağduyu ile kaçınmamız lazım."

Diyarbakır'a geldiği dakikalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisi telefonla aradığını bildiren Feyzioğlu, hepsinin faillerin bulunacağı, sebebin açıklanacağı, hiçbir şüpheli noktanın kalmayacağı konusunda teminat verdiğini kaydetti.

Olayın takipçisi olacaklarını ve aydınlatılması için üzerilerine düşeni yapacaklarını aktaran Metin Feyzioğlu, "Rahmetle anıyoruz, ölüm Allah'ın emri ama Allah'ın bu topraklarda savaş istediğini sanmıyorum. Emir 'barıştır', biz de bu barışı, kucaklaşmayı el birliğiyle yerine getirmek zorundayız" diye konuştu.

Haber Ara