Dolar

32,6136

Euro

34,8107

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Diyarbakır'daki FETÖ/PDY operasyonu

Diyarbakır'daki FETÖ/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 16:09:34

Diyarbakır'daki FETÖ/PDY operasyonu
Diyarbakır'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Kimse Yok mu Derneğine yönelik soruşturma kapsamında "terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye getirilen şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemi sürüyor.

Operasyonda tabanca, 9 fişek, av tüfeği, çok sayıda dijital materyal, banka dekontları, farklı şahıslara ait çok sayıda kimlik fotokopisi, fotoğraflar, öz geçmiş bilgileri, sağlık raporları, banka hesap dökümleri ve alacak verecek kayıtlarının tutulduğu ajandaların ele geçirildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Kimse Yok mu Derneğine yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 25 Mayıs'ta şüphelilerin evlerinde arama yapılmış, terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce de Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi ve özel yurtta arama yapılmış, derneğin gelir-gider kayıtları ile defterlerine el konulmuş, bilgisayarların hard disk imajları alınmıştı.

İncelemede aynı binada derneğe bağlı faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunun kaçak işletildiği tespit edilmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci yurduyla ilgili işlem yapılmıştı.

Haber Ara