Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Diyarbakır'da toplu açılış töreni

Diyarbakır'da toplu açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 16:17:24

Diyarbakır'da toplu açılış töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz." dedi.

Erdoğan, Anıt Park'ta Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2003-2014'te Diyarbakır'a yapılan yatırımların toplam tutarının 24 milyar lira olduğunu belirterek, son 1,5 yılda terör olayları sebebiyle yapılan yatırımlarla birlikte bu tutarın 30 milyar lirayı bulduğunu, yatırımların devam edeceğini söyledi.

Eğitim yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, yapılan dersliklerin bir kısmının terör örgütünce yakıldığını, yıkıldığını ifade ederek, "Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar." dedi.

Herkesin, er veya geç terör örgütünün ne olduğunu anlayacağını ve bunlara gereken dersi sandıkta vereceğini belirten Erdoğan, "Biz sandıkla hareket ediyoruz, bunlar ise Kandil ile hareket ediyorlar. Biz gücümüzü Hakk'tan ve halktan alıyoruz, farkımız bu. Biz bununla yürüyoruz, bununla da yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Dürümlü mezrasında yaşanan terör olayına değinen Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

- "Onlar, PKK adına parlamentoda"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti, şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Şimdi benim milletim 'Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı' diyor. Ne oldu şimdi? Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular, şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen Paralel Devlet Yapılanması neyse, bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor." diye konuştu.

Dünkü gazetelerde Diyarbakırlı iş adamları adına Dürümlü'deki terör olayını kınayan ilan yayınladığına dikkati çeken Erdoğan, "Diyarbakırlı iş adamlarımızın bu ilanları gerçekten örnektir ve memnuniyetle de ben de bunu okudum. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde, örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum." dedi.

- "Terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla"

Temmuz ayından bu yana yaşanan olaylardan sonra bölge halkının, terör örgütünün ve onun parti, dernek, vakıf gibi adlar altında uzantısı olarak çalışan yapıların gerçek yüzünü gördüğüne işaret eden Erdoğan, masum insanları paramparça ederek, katleden bir örgütün Türkiye'nin bir parçası olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanların yaşadıkları evleri, buzdolabından yatağına, ayakkabısından Kur'an-ı Kerim'e kadar bombalarla tuzaklayan bir örgütle bölge halkının, benim inançlı Kürt kardeşlerimin en küçük bir ilişkisi olamaz." ifadesini kullandı.

"Terör örgütünün asıl hesaplaşması devletle değildir, terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla, kitabıyla, ibadetiyle, tarihiyle, kültürüyledir" ifadesini kullanan Erdoğan, örgüte destek verenlerin, örgütün silahlı başarısından çok, bölge halkını köklerinden ve değerlerinden koparmayı önemli gördüklerini dile getirdi.

Erdoğan, örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve masum bölge insanlarının sayısının, devletin operasyonlarında ölenlerden çok daha fazla olduğuna işaret etti.

Hayatının hiçbir döneminde yanlışlarla, eksiklerle, hakikatlerle yüzleşmekten çekinmediğini ifade eden Erdoğan, "Terör örgütünün vahşetini, onu destekleyen sivil görünümlü yapıların yol açtıkları zararları perdelemek için söylenen sözler, havada kalmaya mahkumdur. Biz geçmişte darbecilere ve vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadelede ne kadar samimiysek, terör örgütüne ve güdümündeki kuruluşlara karşı verdiğimiz mücadelede de o kadar samimiyiz." diye konuştu.

(Sürecek)

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara