Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Diyarbakır'da ilk teravih kılındı

Sur ilçesinde bulunan ve 'İslam'ın 5. Harem-i Şerifi' olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de ilk teravih kılındı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-27 00:16:01

Diyarbakır'da ilk teravih kılındı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde vatandaşlar, ilk teravihi kılmak için "İslam'ın 5. Harem-i Şerifi" olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'yi doldurdu.

Vatandaşlar geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle gelemedikleri tarihi Ulu Cami'ye çocuklarıyla gelerek, ilk teravihi kılmanın mutluluğunu yaşadı.

İlk teravihi Ulu Cami'de kılmak için Batman'dan gelen Bilal Ataş, namazın Müslümanlar açısından kurtuluşa vesile olmasını diledi.

Vatandaşlardan İhsan Ceylan da ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, "İnşallah tüm teravihleri birlik ve beraberlikle eda etmeye çalışalım. İnşallah nesillerimizi de aynı şekilde yetiştireceğiz. Ulu Caminin bambaşka bir atmosferi var. Burada peygamberler ve sahabeler secde etmiş. Biz de o atmosferi yaşamaya çalışıyoruz. Suriye, Filistin ve Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz. Türkiye'de gün geçtikçe daha iyi şeyler oluyor. İnşallah daha iyi olacak. Umudumuz da duamız da odur." dedi.

Eşi ve iki çocuğuyla beraber camiye gelen Kadir Turan da "Terör olayları nedeniyle Sur'u özledik. Buraya gelip teravih namazını kılmayı özledik. Diyarbakır maneviyatı çok yüksek olan kadim bir şehir. Ulu Caminin zaten ayrı bir yeri var." ifadesini kullandı.


Haber Ara