Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Diyarbakır'da geniş güvenlik önlemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın, 116 projenin açılışını yapmak üzere geleceği Diyarbakır'da geniş güvenlik önlemler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 12:40:40

Diyarbakır'da geniş güvenlik önlemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın, 116 projenin açılışını yapmak üzere geleceği Diyarbakır'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Kentte, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın geçiş güzergahlarına 10'ar metre arayla 2'şer polis yerleştirilirken, bazı bölgelere ise zırhlı araçlar konuşlandırıldı. 5 bin 600 polisin görev yaptığı Diyarbakır'a, takviye olarak 2 bin 600 polisin daha gönderildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, 116 projenin açılışını yapmak üzere bugün öğle saatlerinde Diyarbakır'a gelecek. Yaklaşık bir haftadır birçok yerinde uygulama noktalarının oluşturulduğu ve son iki gün içerisinde 42 terör şüphelisinin gözaltına alındığı kentte, sabah saatlerinden itibaren güvenlik tedbirleri arttırıldı. 5 bin 600 polisin görev yaptığı Diyarbakır'a, takviye olarak 2 bin 600 polisin daha gönderildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın içerisinde bulunacağı konvoyun geçiş güzergahlarına 10'ar metre ara ile 2'şer polis yerleştirildi. Yine güzergahın yanı sıra kentin birçok noktasına da zırhlı araçlar ile polis ekipleri konuşlandırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı valilik önüne çıkan birçok yol ise trafiğe kapatılırken, bazı yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın akşam saatlerinde ziyaret etmesi beklenen, terör örgütü PKK'nın bomba yüklü kamyon patlatması sonucu 16 köylünün hayatını kaybettiği Dürümlü köyü kırsalında çalışma başlattı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ineceği Diyarbakır Havalimanı'ndan, konuşma yapacağı valilik önüne kadar olan güzergaha, üzerlerinde "Sayın Cumhurbaşkanımız UNESCO Dünya Kültür Mirası Surlar Şehri Diyarbakır'a Hoşgeldiniz", "Sayın Cumhurbaşkanımız Kadim Şehir Diyarbakır'a Hoşgeldiniz" yazılı pankartlar asıldı.

Haber Ara