Dolar

32,5945

Euro

34,7862

Altın

2.498,02

Bist

9.461,25

DİTAM Hakkari'de STK'larla toplantı gerçekleştirdi

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Hakkari'deki STK temsilcileriyle 'Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu Ağı' adı altında bir toplantı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-20 14:47:24

DİTAM Hakkari'de STK'larla toplantı gerçekleştirdi
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Hakkari'deki STK temsilcileriyle "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu Ağı" adı altında bir toplantı düzenlendi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (DİTAM) Avrupa Birliği "Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Aracı-DİHAA" tarafından desteklenen "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu/Ağı" bölge toplantısı bugün Hakkari'de bir otelin konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya aralarında KESK, İHD ve Mazlum-Der Hakkari Şube yöneticilerinin de bulunduğu 20'yi aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Toplantının açılışını yapan DİTAM Başkanı Mehmet Kaya, DİTAM'ın kuruluş sürecini, amaçlarını, bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile hedeflerin anlattı. Bölgede faaliyet gösteren STK'lar arasındaki ilişkinin önemine değinen Kaya, sivil topum örgütü ve özgür basının demokratikleşme sürecindeki rolüne değindi. Hakkari'nin il statüsünden düşürülmek istenmesi sürecinde kente faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin sergilediği tutumun anlamlı olduğuna dikkat çeken Kaya, "Hakkari'deki sivil oluşum deneyiminin bölgedeki bütün sivil toplum örgütlerine örnek olacağın umuyoruz. Sorunların çözümünde ortaklaşmanın, sorunlara ilişkin görüş ve öneriler oluşturmanın ve kamuoyu ile paylaşmanın büyük önemi ortada. Bu açıdan bölgede yaşananları, birlikte tartışarak rapor haline getirmek son derece önemli olacaktır" diye konuştu.

DİTAM'ın çalışmaları hakkında bilgi veren, DİTAM Genel Sekreteri Mesut Azizoğlu da, projeyle amaçlananın Kürt sorunun çözümüne sivil toplumun aktif bir şekilde görev alarak sorumluluk üstlenmesi; barışın ve çözümün yeniden tesisi için ortak çaba harcanması olduğunu söyledi.

Amid Kent Kültürü ve Kimliğini Geliştirme Derneği (AMİD-DER) Başkanı yazar Şeyhmus Diken'in moderatörlüğünde devam eden toplantıda söz alan Hakkari'nin sivil toplum örgü temsilcileri ise Hakkari'nin il olarak kalması sürecindeki deneyimlerini paylaştılar.

Karşılıklı fikir alışverişi ile devam den toplantının ardından Hakkari'deki sivil toplum öğütleri adına oluşturulacak 5 kişilik temsilci grubunun Diyarbakır'da düzenlenecek olan bölgesel sivil toplum örgütü genel toplantısına katılması bekleniyor.

Haber Ara