Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Dışişleri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 22:40:39

Dışişleri Bakanlığı:
Dışişleri Bakanlığınca, "Yemen'de kamu düzeninin yeniden tesisi için meşru devlet otoritesinin tüm ülke sathında hakim kılınması elzemdir. Bu itibarla, uluslararası toplumun çabalarını meşruiyetin desteklenmesine yoğunlaştırması daha da önem kazanmaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de Hutiler ile Genel Halk Kongresi temsilcilerinin 28 Temmuz'da ülke yönetimi için bir "Siyasi Konsey" kurma hususunda yaptıkları anlaşmanın, Birleşmiş Milletler aracılığında Kuveyt'te yürütülen ve Yemen'deki soruna barışçıl yollardan kalıcı çözüm bulunmasını hedefleyen görüşmelere katkısı olmayacağının açık olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Hutilerin 6 Şubat 2015'te yayınladıkları 'Anayasal Deklarasyon' ile ilan ettikleri 'Devrimci Komite' vasıtasıyla yönetime el koymalarının ardından ülkede anayasal meşruiyete yönelik ikinci büyük saldırıyı teşkil eden bu gayrimeşru yapıyı tanımamaktadır. Yemen'de kamu düzeninin yeniden tesisi için meşru devlet otoritesinin tüm ülke sathında hakim kılınması elzemdir. Bu itibarla, uluslararası toplumun çabalarını meşruiyetin desteklenmesine yoğunlaştırması daha da önem kazanmaktadır. Kardeş Yemen halkının kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara kavuşması yolunda Yemen meşru hükümetine desteğimizin süreceğini vurguluyoruz."

Haber Ara