Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 00:49:33

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:
" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Teröristbaşı Gülen'in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değildir. Ulusal güvenliğimiz bakımından çok ciddi bir tehdit söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ankara ziyaretinin önemli olduğunu belirtti.

Biden'ın ziyareti vesilesiyle sergilenen dayanışmanın somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ilişkileri güçlü tutabilmek için mevcut soru işaretlerini giderecek kararlı bir duruş ortaya koymak mecburiyetinde olunduğunun altını çizdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) doğru anlaşılması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bunlar dini bir grup değildir; dinimizi istismar eden, çıkar amaçlı, eli kanlı, vahşi ve barbar bir terör örgütüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sonrasında 1999'dan beri ABD'de ikamet eden Gülen ve terör şebekesinin çıkar ilişkileri, gizli hedefleri su yüzüne çıkarılmıştır. Teröristbaşı Gülen'in iadesi basit bir adli yardımlaşma konusu değildir. Ulusal güvenliğimiz bakımından çok ciddi bir tehdit söz konusudur."

Haber Ara