Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

DİSİAD'dan TED Diyarbakır Koleji'ne ziyaret

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) üyeleri, 'Kentimizi ve markamızı tanıyalım' etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan ve 30 milyona mal olan TED Diyarbakır Koleji'ni ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 14:57:31

DİSİAD'dan TED Diyarbakır Koleji'ne ziyaret
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) üyeleri, "Kentimizi ve markamızı tanıyalım" etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan ve 30 milyona mal olan TED Diyarbakır Koleji'ni ziyaret etti.

DİSİAD tarafından gerçekleştirilen "Kentimizi ve markamızı tanıyalım" etkinliklerinin bugünkü durağı geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan 100 kişinin istihdam edildiği yaklaşım 30 milyon liraya mal olan Türkiye'nin önemli okullarından TED Diyarbakır Koleji oldu. Tanıtım etkinliğine, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Koleji ziyarete gelenleri kapıda karşılayan TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, konuklarla bire bir ilgilenerek kendilerine okulu gezdirdi. Okulun spor salonu, bilgisayar sınıfı, sınıfları ve 3D bölümünü gezen iş adamları, böylesine önemli bir kurumun kente kazandırılmasında rol oynayanlara teşekkür etti.

Yapılan gezinin ardından okulun toplantı salonunda bir konuşma yapan TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, eğitim yatırımlarının teşvik kapsamında 5. bölgede yer aldığını söyledi. Kaya, "Türkiye'nin neresinde yatırım yaparsanız yapın, Diyarbakır'a yaptığınız yatırım kadar teşvik alabiliyorsunuz. Kaliteli eğitim, yabancı dil eğitim ağırlıklı kaliteli eğitim, sosyal mekanların fazla olması bir yerde bölgeye dışarıdan gelecek olan gerek kalifiye eleman olsun, gerek bürokrat olsun, bölgede daha fazla kalmasını ve bölgede hizmet vermesini de arttırıyor. Bu aynı zamanda bir yerde beyin göçünü de engelleyen bir etken. Yaklaşık 100'e yakın personel var, 60'ı öğretmen 40'a yakını da personel, hizmet yemek servisi gibi sektörlerde çalışıyor. Tam olarak açıldığı zaman, 5 yıl içerisinde bin 186 öğrenci kapasiteli ve yaklaşık 300 civarında personelle yönetilecek bir okul" dedi.

"Bu yatırımın diğer iş verenlere örnek olmasını istiyoruz"

Daha sonra konuşan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, uzun bir aradan sonra ilk defa üç işverenin bir araya gelip gerçekten kente dair, kentin ihtiyaçlarını ortaya koyabilecek bir yatırıma girmelerinin kendilerinin dikkatini çektiğini söyledi. Baysal, "Bu noktaya dikkat çekmemizdeki asıl önem onun sirayet edip diğer işveren arkadaşlarımıza da bir şekilde örnek olmasını düşündüğümüz için buna dikkat çekmek istedim. Özellikle iş çevreleri açısından çokta yapılacak bir şey kalmadığı zaman çocuklarının eğitimi konusunda dışarı bir göz atış başlıyor. Ve bu bir şekilde sermaye ve beyin göçünü gerçekten tetikleyen bir olgu. Bu açıdan böylesi kurumların evet fiziki koşullarının önemi çok yüksek, bunu da akademik anlamdaki bir eğitim ile oluşturabilirsek bu yaşadığımız. Uzun zamandır aslında var olan kentin sermaye ve beyin göçünün önüne geçmiş olacağını düşünüyorum." diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara