Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Diş apsesinde antibiyotik kullanımına dikkat

Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez bilinçsiz antibiyotik kullanımının ölüme yol açabileceğini, diş hekimlerine başvurmadan antibiyotik alınmaması gerektiği bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 11:55:44

Diş apsesinde antibiyotik kullanımına dikkat

AA'ın haberine göre; Çankırı'da üniversite öğrencisinin diş ağrısında kullandığı antibiyotik nedeniyle hayatını kaybetmesi bilinçsiz antibiyotik ve ağrı kesici kullanımını bir kez daha gündeme getirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi Derya Yücekaya'nın diş ağrısı sebebiyle kullandığı antibiyotiğin alerji yapması sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

Diş apsesinin olmadığı durumlardaki ağrılarda antibiyotik kullanımının yanlış olduğunu ifade eden Terlemez, apse varlığını da ancak hekimlerin belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Gereksiz yere ve yanlış dozda antibiyotik kullanımının, hem bakterilerde direnç gelişmesine hem de ilaca bağlı en hafif olarak ishal, en ağırı da alerjik anaflaktik şok ve ölüme kadar ulaşabilen istenmeyen sonuçlara sebep olabildiğini kaydeden Terlemez, diş ağrılarının genellikle gece oluştuğuna dikkati çekti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara