Dolar

32,5258

Euro

34,8420

Altın

2.488,57

Bist

9.545,31

Dink davasına devam ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 11:28:49

Dink davasına devam ediliyor
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü oturumunda İstanbul Emniyeti eski Müdürü Celalettin Cerrah, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Trabzon Emniyet Müdürlüğü polis amirleri Muhittin Zenit, Ahmet İlhan Güler, Özkan Mumcu'nun aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanıklar İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Emniyet eski Müdürü Ercan Demir cezaevinden getirilirken, Dink Ailesi avukatları ve sanık avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya aralarında Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast'ın da bulunduğu 4 sanık tutuklu bulundukları cezaevlerinden Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Duruşma, yoklamanın ardından Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında hazırlanan iddianamenin okunmasıyla devam ediyor. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 168 sayfalık iddianamede, Ramazan Akyürek ile Coşgun Çakar'ın "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme, görevi kötüye kullanma" suçlarından 23'er yıldan 44'er yıla kadar, Ali Fuat Yılmazer'in "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı örgüt kurmak, resmi belgeyi yok etme, görevi kötüye kullanma" suçlarından 19 yıldan 32 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

İDDİANAMEDE CELALETTİN CERRAH VE SABRİ UZUN DA VAR

Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, görevi kötüye kullanma" suçlarından 15 yıl 6'şar aydan 22'şer yıla hapis cezası istenen iddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

REŞAT ALTAY'A 29 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamede, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hasan Durmuşoğlu'nun "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, görevi kötüye kullanma ve resmi belgeyi yok etme" suçlarından 18 yıl 6'şar aydan 29 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç'ın ise "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Haber Ara