Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

'Diliyorum ki Rusya'yla da aynı sonuçları alalım'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-İsrail ilişkilerinde varılan uzlaşma konusunda, önemli olanın Türkiye'nin menfaatleri olduğunu söyledi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 23:45:35

'Diliyorum ki Rusya'yla da aynı sonuçları alalım'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-İsrail ilişkilerinde varılan uzlaşma konusunda, önemli olanın Türkiye'nin menfaatleri olduğunu söyledi. Zeybekçi, "Diliyorum ki Rusya ile olan ilişkilerimizde de aynı sonuçları alalım" dedi.

Partisinin Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programa katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmayı değerlendirdi. Bakan Zeybekci, "Ekonomik ilişkilerimizin İsrail'le iyileşecek olması, karşılıklı ekonomik ve ticaret ilişkilerimizin artacak olması, beni sevindirir" dedi. Programa; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve vatandaşlar katıldı.

"Bizim için önemli olan Türkiye'deki, Gazze'deki ve Filistin'deki kardeşlerimizin menfaatleridir" diyen Bakan Zeybekci, diğer taraftan prensiplerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh', Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın son dönemde altını çizdiği gibi düşmanların sayısını azaltmak ve dostların sayısını arttırmak prensibi olduğunu kaydetti. Bakan Zeybekci, "Ben bu çerçeveden bakıyorum. İsrail bölgemizde bizim için önemli bir ülke. Ülkemizin menfaatini en üste düzeye çıkarmak şartı ve kaydıyla. İsrail'le her türlü gerek ticari, gerek ekonomik, gerekse askeri ilişkilerde bir mazur görmüyoruz. İnşallah bundan sonra güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerimiz İsrail'le bu problem ortadan kalktıktan sonra daha da güçlenerek devam edecektir. Bir ekonomi bakanı olarak söylüyorum, belki söylediğimiz sözlerin bazıları yanlış anlaşılıyor olabilir, ekonomik ilişkilerimizin İsrail'le iyileşecek olması, ticaretimizin artacak olması, karşılıklı ekonomik ve ticaret ilişkilerimizin artacak olması, beni sevindirir" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile olan ilişkilere de değinen Bakan Zeybekci, "Diliyorum ki Rusya ile olan ilişkilerimizde de aynı sonuçları alalım. Çünkü şu andaki mevcut durum Ekonomi Bakanlığı olarak yaptığımız bir etki değerlendirmesinde Türkiye'ye zarar verirken, Rusya'ya da zarar veriyor. Türkiye'ye zarar verirken, Rusya'ya 2,5 lira civarında zarar veriyor. Rusya ve Türkiye'nin menfaatine değildir. Yaşananlardan dolayı her iki tarafın da üzgün olduğunu tahmin ediyorum. Ve bir an önce her iki ülkenin halklarının menfaatine olan normal düzene geçmek ticari ve ekonomik ilişkilerimizi olması gereken seviyeye çıkarmak bizim için iyi olandır. Benim de beklentim yakın gelecekte Rusya ile güzel sonuçlar alabileceğimizi tahmin ediyorum ve diliyorum" şeklinde konuştu.

Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığına da değinen Bakan Zeybekci, "Avrupa'da yaklaşık olarak 40 milyon Müslüman olduğu varsayımı var. İslamofobi'nin, İslam karşıtlığının Avrupa'da tırmanması, Avrupa'nın tüm değerlerine aykırıdır. Avrupa Birliği'nin sarsılmaya başladığı bir dönemde bu parçalanma ve bölünmeyi çok güçlü bir şekilde tetikler. Tehlikelidir. İslam karşıtlığı veya dinlerin karşı karşıya gelmesini tehlikeli olarak görüyorum ama inşallah akıl galip gelir" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, Ankara'ya gitmek üzere programdan ayrıldı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara