Dolar

32,4930

Euro

34,5721

Altın

2.480,89

Bist

9.550,71

Dilipak: Kılıçdaroğlu Beştepe'ye çıkacak

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında 'Demokrasi, hukuk devleti, parlamenter rejim' diyenlerin AK Partisiz çözümü düşünmemesi gerektiğini belirterek Beştepe'ye çıkmamakta ısrar edenler için de ''tıpış tıpış çıkacaksınız'' ifadesini kullandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 09:56:23

Dilipak: Kılıçdaroğlu Beştepe'ye çıkacak

Türkiye'nin başkanlık sistemine artık daha yakın olduğunu yazan Dilipak, Kılıçdaroğlu'nun çıkmamak için direndiği Beştepe'ye gideceği tarihi yazdı. Hem gitmeyiz deyip hem de görev beklemelerine de yer veren yazar, yaşanılanlardan ders alınması gerektiğini ifade etti.

Dilipak'ın yazısı şöyle;

Seçim sonuçları daha bugünden belli.
1. parti AK Parti. 2. sırada CHP var. Diğer iki parti oy ve sandalye kaybederek varlıklarını sürdürecekler..

Erdoğan Beştepe'de oturmaya devam edecek.. Siz başkanlık sistemine geçin ya da geçmeyin o fiilen, değiştirmediğiniz 12 Eylül Anayasasının güvencesinde sınırsız ve sorumsuz başkanlık yetkisini sonuna kadar kullanacak. Adam “gelin yetkilerimi tanımlayın ve kararlarımdan sorumlu olayım” diyor. Ama birileri “inadım inat” diyor..

Yeni parlamentonun önünde en ciddi sorumluluk olarak yine bu Anayasa konusu olacak. Bugün bu konuda sorun çıkartanlar eğer yarın inatlarını sürdürecek olurlarsa o liderler koltuklarını kaybederler. Bu konu AK Parti'nin oy oranı ve sandalye sayısından bağımsız olarak Türkiye'nin gündeminde olacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİ DAHA YAKIN

Bugün Türkiye başkanlık sistemine dünden daha yakın. Dünden bu güne devam eden kriz bir koalisyon sorunu.. Eğer başkanlık sistemi olsaydı, başkanı millet seçecek ve hükümet parlamento dışında kurulacağından ülke liderlerin komplekslerine kurban edilmeyecekti.. Bugün yaşananlar başkanlık sisteminin anlatılması ve anlaşılması açısından önemli bir fırsat oldu.

Muhalefetin şunu görmesi gerek, mevcut Anayasa Erdoğan'a önemli yetkiler veriyor. AK Parti'nin desteği olmadan bu yetkileri sınırlandıramazsınız. Yeni bir düzenleme yapılacaksa bu AK Parti'ye rağmen olamaz.

AK PARTİ'SİZ ÇÖZÜM YOK

“Eğer Demokrasi, hukuk devleti, parlamenter rejim” diyorsanız durum bu. Erdoğan'sız ve AK Parti'siz bir çözüm yok. Erdoğan'a da, Davutoğlu'na da, Beştepe'ye de alışacaksınız. Kılıçdaroğlu'nun tabiri ile “tıpış tıpış çıkacaksınız Beştepe'ye”. Ya bu gerçeği kabul edecek, ya da bu siyaset vadisine veda edeceksiniz. Bu sonuç milletin iradesinin eseridir.

Sanırım Kılıçdaroğlu seçimden hemen önce 29 Ekim resepsiyonunda Beştepe'ye çıkacaktır. Keskin sirkenin küpüne zarar vermekten başka bir işe yaramadığını görmüş olması gerekir. Tabi, öfkesi aklından büyük değilse, yaşananlardan ders almışsa. Son yaşananlar ortada. Hem Beştepe'ye çıkmayacağım diyor, hem Beştepe'nin kendilerini davet edip görev vermesini beklediler. Verilmeyince de Beştepe'ye küstüler, yeni kabineye üye vermeyeceklerini açıkladılar.

Haber Ara