Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Dilipak: FETÖ telefonlarınızın IP’sini klonlayıp, kullanıyor...

Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde 'FETÖ'nün iletişim ağı' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 18:17:43

Dilipak: FETÖ telefonlarınızın IP’sini klonlayıp, kullanıyor...

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Dilipak yazısında "Sizin telefonunuzun IP'sini klonlayıp, telefon numaranızı klonlayıp twin simcard üzerinden sizin adınıza başka bir telefona ByLock ve benzeri medya ağları yükleyip, abuk-subuk yazışmalarla hedef seçtikleri kişileri şüpheli duruma düşürmeye çalışıyorlar ya da bu işin inanılırlık ve ciddiyetini sulandırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Dilipak şunu da ekledi: "ByLock'u sulandırarak, FETÖ'cülere yönelik soruşturmayı kitlemek için bu işin teknik altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar."

İşte yazının ilgili bölümleri:

"BİLMEDİKLERİ BİR ŞEY VAR"

Ama bilmiyorlar ki, Ankara ByLock serverini klonladı. Hatta geriye dönük işlem yapmak isteyenler de bir şekilde tesbit edilebilecek.

"İSRAİL DE ULAŞABİLİYOR"

Bu sosyal medya ağlarını izleme konusunda İsrail'in ürettiği cihazlar ve yazılımlar var.. Uzaktan erişim de sağlayabiliyorlar ve cep telefonlarının geçmişini kopyalayabiliyorlar. Hatta silinmiş dosyaları bile. Bu cihazları kullanan resmi, özel kim varsa, onların yaptıkları işlemler de eş zamanlı kopyalanabiliyor.

"CIA, MOSSAD ve BİZİMKİLER..."

Aslında CIA da, MOSSAD da bu bilgilere sahip. İngilizler, Ruslar, başkaları da sahip. İsrail bu teknoloji ve yazılımları dışarıya satıp, onları da vakumluyor. Bizimkiler de bir şeyler yapmaya çalışıyorlar..

"FETÖ'NÜN İLK İŞİ: DİNLEME"

Biliyoruz, FETÖ kaba kulak. Ankara'da “muhaberat” eğitimi almış, askerken acemilik döneminde, sonra gitmiş İskenderun'da askeri istihbarat için “telefon dinleme” görevinde bulunmuş. Yani ilk işi telefon dinleme. Ama bu işlerin onun aklının ereceği şeyler değil. Ama etrafında bu işleri bilen bir sürü insan var da, bu konudaki asıl gücü CIA, MOSSAD, MI6 ve Vatikan'ın desteğinden geliyor. BND'nin desteğinden geliyor. BND şefi Türkiye'yi eleştirip Gülen'i savunurken, “şecaat arzedeyim derken” sirkatin söylemedi mi?

"BYLOCK'U KULLANIRKEN TEREDDÜT ETMEDİLER ÇÜNKÜ..."

Bunlar ByLock gibi ağları kullanırken aslında fazla tereddüt etmediler. Her köşede kendileri vardı ve zaman geçici bir süre için bu ağı kullanacaklardı. Sonrasında zaten iktidarı ele geçirmiş olacaklardı.

FETÖ'nün adamları GSM üzerinde hem HW ve SW olarak çalışıyorlardı ve bu maksatla şirketler de kurmuşlardı. Dubai, Çin, Fransa gibi ülkelerde ofisleri de vardı. Türkiye'de de ciddi ARGE çalışmaları yapıyorlardı. Zaten TUBİTAK ya da BTK-TİB ve benzeri yapılarda etkin konumlardaydılar. Korkuları yoktu. CIA, MOSSAD gibi istihbarat örgütleri her türlü desteği sağlıyorlardı..

"GÜLEN'İ FAZLA BÜYÜTMEYİN, BASİT DE GÖRMEYİN"

Gülen'i gözünüzde fazla büyütmeyin. Tamam, bazı özellikleri var ama nadirattan, bulunmaz Hint kumaşı türünden biri değil. BÇG'liler 3 ayda Kalkancı gibi birini şeyh yapmadılar mı? Kalkancı da BÇG'nin Gülen'i idi. Basit de görmeyin, özgül ağırlığı fazladır, çünkü arkasında CIA, MOSSAD, MI6 filan vardır. Kantar'ın ince ayarı ile oynarlar.

"O KADAR ÇOK FARKLI KAYNAKLAR KULLANIYORLAR Kİ..."

O kadar çok kişi hakkında o kadar çok farklı kaynaklardan bilgi topluyorlar ki. Sadece telefon ve bilgisayarlar değil. Bindiğiniz aracın plakasından, MOBESE kayıtlarından da izleniyorsunuz. Mesela, şimdi bilgisayarlı sağlık taraması yapan yeni modern cihazlar var. Bütün sağlık bilgilerimiz, gen haritamız depolanıyor ve internet üzerinden belli merkezlere aktarılıyor..

"TAŞERON ÖRGÜTLER: FETÖ ve PKK"

FETÖ ve PKK onların taşeron örgütleri. Onlar üzerinden her şey yapıyorlar.. Birilerinin Ankara'ya öfkeleri, bu merkezlerin içimize uzanan ellerinin kesilmesinden dolayı biraz da..

"TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT"

Hani “kötü komşu insanı kap kacak sahibi yapar” derler ya. Bu olaylar aslında Türkiye'nin siber istihbarat ve siber savaşa hazırlanması için önemli bir fırsata döndü.

 

Haber Ara