Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Destici: TSK'yı vesayet kurumu gibi göstermeye kalkmayın

BBP Genel Başkanı Destici, Hürriyet gazetesindeki 'Karargah rahatsız' başlıklı haberi eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 14:46:00

Destici: TSK'yı vesayet kurumu gibi göstermeye kalkmayın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hürriyet gazetesindeki "Karargah rahatsız" başlıklı habere ilişkin, "Herkes şunu aklına koymalıdır ki artık bu millet darbelere ve darbecilere geçit vermeyeceğini 15 Temmuz'da 246 şehit vererek tüm dünyaya göstermiştir. Artık kimse darbe heveslisi olmasın, darbecilere umut, bel bağlamasın ve TSK'yı, kahraman ordumuzu da bir vesayet kurumu gibi göstermeye kalkışmasın." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bir vesayet unsuru gibi gösterilmeye çalışıldığını öne süren Destici, TSK'nın ve komuta kademesinin yıpratılmasının ve iç siyasetin konusu hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Destici, ülke güvenliği açısından önemli süreçlerin yaşandığı dönemde, TSK aleyhinde yapılan haberlerin, Türk milletinde karşılık bulmayacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"TSK, şu anda tüm milletin özlemini giderecek bir tutum ve davranış içerisinde milli iradeye bağlılığını ortaya koymaktadır. Komuta kademesinin başındaki Genelkurmay Başkanı'nın da tavırları ve davranışları Türk milletinin nezdinde, büyük bir beğeni ve takdir toplamaktadır. Belli ki bu tavırlar belli kesimleri rahatsız etmiştir. Emellerine ulaşamayacakları noktada bir telaşa ve tedirginliğe sevk etmiştir. Herkes şunu aklına koymalıdır ki artık bu millet darbelere ve darbecilere geçit vermeyeceğini 15 Temmuz'da 246 şehit vererek tüm dünyaya göstermiştir. Artık kimse darbe heveslisi olmasın, darbecilere umut, bel bağlamasın ve TSK'yı, kahraman ordumuzu da bir vesayet kurumu gibi göstermeye kalkışmasın."

"Fırat Kalkanı Harekatı sürmeli"

TSK'nın Suriye'de, Fırat Kalkanı Harekatı'yla birlikte, PKK, PYD,YPG ve DEAŞ'a karşı haklı bir mücadele verdiğine işaret eden Destici, terör unsurlarından temizlenene kadar, devletin ve ülkenin hudut güvenliği tam olarak sağlanana kadar harekatın devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, ABD'nin PYD ve YPG'ye zırhlı araçlar ile ağır silahlar vermesini de eleştirdi.

Halk oylamasında parti olarak hangi yönde tavır sergileyeceklerine ilişkin ise Destici, hafta sonu yapacakları MKYK toplantısından sonra açıklama yapacaklarını kaydetti.

Haber Ara