Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Denizlispor - Mersin İdmanyurdu maçının ardından

TFF 1. Lig'in 5. haftasında Denizlispor, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 22:02:00

Denizlispor - Mersin İdmanyurdu maçının ardından
TFF 1. Lig'in 5. haftasında Denizlispor, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Maç sonunda yaptığı açıklamada üçüncü penaltının gole çevrilmemesinin kırılma anı olduğunu belirten Denizlispor Teknik Direktörü Selahattin Dervent, Barış'ın üçüncü penaltıyı kullanmaması gerektiğini vurguladı.

Kendi evlerinde hiç beklemedikleri bir sonuç aldıklarını belirten Dervent, "Sonuç üzerinden gidersek, buradan 3 puan bekliyorduk. Silinen 3 puanımızı geri almak istiyorduk. İlk yarı itibariyle pozisyonlarımız var ama daha aktif, daha etkili olmalıydık. Maça her zaman 45. dakikadan sonra başlar bir hale geldik. Yani bu etkilenme nereden kaynaklanıyor anlamak mümkün değildir. Her 46. dakikadan sonra iyi bir oyun çıkarıyoruz. Daha atak bir oyun oynuyoruz. Üçüncü penaltı maçın kırılma anı oldu. Atak ve aktif oyundan, defansın arasına yapılan koşularla sonuç alacağımızı biliyorduk, devre arasında bunu konuşuyorduk ve bize gol olarak dönmese bile, penaltı olarak bize gol olarak döndü. Çünkü penaltıda arkadaşlarıma duyuramadım. Artık Barış'ın iki penaltıdan sonra atmaması gerekiyordu. Bizim penaltıcılarımız var. Birinci penaltıyı kullanmasında bir sorun yoktu. İkinci penaltıyı Kappel kullanabilirdi ama bunu maalesef duyuramadık. O penaltıyı gole çevirememek belki, oyunun kader anı diyebiliriz. Başımızı öne eğmeyeceğiz, aldırmayacağız. Taraftarlarımızın dediği gibi, yolumuza daha kararlı, daha emin bir şekilde devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Tempolu oyunu maçın tümüne yansıtmıyoruz"

Takımın tempolu oyunu maçın tümüne yansıtmadığını belirten Dervent, "Bunun birinci dakikadan itibaren yapılmasını çok istiyorum. Bütün motivasyon kaynaklarımızı buna göre kullanıyorum. Ama nedense rakibin futbolda temposuna alışmak gibi bir alışkanlık var. Bunu değiştiremiyorsunuz, oyunun içinde kolay olmuyor. Kendi oyununu oynayıp rakibe onu kabul ettirmek gerekiyor. Fakat bunu başaramadık. Eğer 46. dakikadan 75'inci dakikaya kadar bunu yapabildiysek, başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar bunu oynamalıyız. Tempoyu kullanan oyunculardan kurulu bir takımız. Aslında 10 puana ulaşmak ve gelecek haftalara açısından bir sıçrama, bir deplasman galibiyeti ile de çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Bu açıdan taraftarımızın mesajını alıyorum. Onların değimiyle, biz de başımızı öne eğmeyeceğiz" diye konuştu.

Mehmet Arıkdoğan: "Kazanmak için geldik"

Maçta 3 penaltının verilmesine tepki gösteren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mehmet Levent Arıkdoğan, "Biz bu hafta Denizlispor maçını ligdeki konumumuzdan dolayı, bir de 3 puanımızın silinmesi ile beraber kazanmak istiyorduk. Bu takımlar puanları zor alıyor ama kolay veriyoruz. İnşallah bunu düzeltiriz. Denizlispor da durumdan şikayetçidir. Biz kazanmak için geldik. Kazanamıyorsak da kaybetmek istemedik, maç da bu şekilde bitti. 3 penaltı, ben hakem için de bir şey konuşmak istemiyorum. Son penaltıya baktığımız zaman hata, diğer oyuncular ile arasında 40-50 santim metre mesafe var. Ele çarpan bir top, bakın el olan demiyorum. Ama penaltı vermesi bizi hakikaten üzdü. Buna adalet diyoruz, artık bilmiyorum. Maçın 2-2 bitmesi ve bizim buradan puan almamız, çok önemliydi. Puan aldığımız için bilhassa futbolcularıma çok teşekkür ediyorum. Maçı 90 dakika gol atmadı ama ilk yarıdaki 0-1'lik skoru, biz diğer maçlar gibi koruyamadık. Denizlispor'a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara