Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Denizli İtfaiyesi, 2015 yılında 4 bin 898 vakada görev aldı

Denizli'de, 25 Eylül-1 Ekim itfaiye haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde etkinlik düzenlendi ve itfaiye araç ve gereçlerinin tanıtımı yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 13:35:15

Denizli İtfaiyesi, 2015 yılında 4 bin 898 vakada görev aldı
Denizli'de, 25 Eylül-1 Ekim itfaiye haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde etkinlik düzenlendi ve itfaiye araç ve gereçlerinin tanıtımı yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan etkinlik, çelenk sunumuyla başladı. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Gökoğlan, itfaiye amirleri ve çok sayıda itfaiyeci katıldı. Etkinlik yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk önce itfaiyecilerle tokalaştı. Ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapan Zolan, saygı duruşu ve istiklal marşından sonra bir konuşma yaptı.

İtfaiye haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Zolan, 'Allahım tabii ki afet vermesin, kaza vermesin, sizler bulunduğunuz itfaiye binasından hiç ayrılmayın, o araçlarınız bulunduğu yerden hiç hareket etmesin, arzumuz budur. Ama hayatta her türlü afet var, yangın var, sel var, deprem var ve kaza var. Ona karşı da her zaman hazır durmamız, imdat dendiğinde hemen koşup, o imdada yetişmemiz gerekiyor. Bu noktada Denizli İtfaiyesi Türkiye'mizde örnek bir itfaiyedir. Her geçen gün güzelleşerek gelmiştir. 30 Büyükşehir'in içinde, nüfus başına düşen personel sayısı anlamında, Denizli Büyükşehir İtfaiyesi Türkiye'de birincidir. İkinci olarak baktığımızda şu anda Denizli'nin tamamında 52 şubede, her yere ulaşabilecek, afete anında müdahale edebilecek şekilde konuşlanmış durumdayız. Bu 52 noktada tüm Denizli'de yaşayan insanlarımıza hizmet veriyoruz. Bu şube anlamında baktığımızda, insan sayısına baktığımızda Türkiye'de de birinci sıradadır. Üçüncü olarak, araç ve gereçle, ekipmanla konuyu değerlendirdiğimizde, Denizli Büyükşehir İtfaiyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Türkiye'de ikinci sıradayız. Ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.

Ardından stantları dördüncü sınıfta okuyan küçük itfaiye ekipleri ile dolaşan Başkan Zolan, olaylarda kullanılan araç ve gereçlerle ilgili görevlilerden bilgi aldı. Daha sonra senaryo gereği trafik kazası geçirip, araç içinde sıkışan bir vatandaşın itfaiye ekipleri tarafından kurtarılma tatbikatını izledi.

Öte yandan itfaiye ekiplerinin 2015 yılında müdahale ettiği olaylar hakkında bilgi veren İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Gökoğlan, itfaiye ekiplerinin 3 bin 848 yangın vakasına, 690 adet çeşitli kurtarma operasyonuna, 360 adet sıkışmalı trafik kazası olmak üzere toplamda 4 bin 898 olayda görev aldığını belirtti.

Haber Ara