Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 13:52:43

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
68'liler Birliği Vakfı üyeleri, çeşitli partiler ve sivil toplum kuruluşları, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam edilmelerinin 44. yılında andı.

Gümüşsuyu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Dolmabahçe'ye yürüyerek burada denize karanfil bıraktı.

Basın açıklamasını okuyan 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Zülkadiroğlu, 44 yıl önce idamlara tepkisiz olanların bugün Denizleri özlem ve sevgi ile andıklarını belirterek idamlara el kaldıranların zamanla eylemlerini savunamaz olduklarını dile getirdi.

Amerikan askerlerinin denize dökülmesiyle Deniz Gezmiş önderliğindeki gençliğin gelecek kuşaklara armağan olduğunu ifade eden Zülkadiroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"44 yıl sonra arkadaşlarımızı bir kez daha anarken, küreselleşme ile dünyanın tek efendisi olma seferine çıkan, bu uğurda Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD emperyalizmi ve müttefikleri, bir yandan bölücü terör, diğer yandan yobaz terörü ile ülkemizi Irak ve Suriye'ye çevirme peşindedirler."

CHP milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da 3 arkadaşın milyonların kalbinde yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün Dolmabahçe'deyiz ve burası Amerikan emperyalistlerinin gelip yanaştığı iskele. Hep birlikte Denizlerle beraber Amerika'dan gelen askerleri denize döktük ama Amerikan emperyalizmi ve onun uzantıları Türkiye'de, Ortadoğu'da ve dünyanın değişik yerlerinde yine değişik şekillerde sömürü düzeninin devam ettirilmesi için her türlü çabayı gösteriyorlar. Türkiye'yi de Ortadoğu bataklığına çekerek kullandıkları taşeronlar gibi hem Türkiye'nin içini hem de ülkenin bu bölgesini karıştırmaya devam ediyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devrimciler, yurtseverler buna direnecekler. Türkiye onların at oynatacağı yer değildir. Türkiye'de demokrasi, özgürlük için zalimlere karşı hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz."


VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara