Dolar

32,5679

Euro

34,9034

Altın

2.440,07

Bist

9.645,02

Demokrasi nöbeti tutanlara İHH ve KYK'dan kumanya desteği

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü'nün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutanlara gıda desteği devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 10:01:01

Demokrasi nöbeti tutanlara İHH ve KYK'dan kumanya desteği
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü'nün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutanlara gıda desteği devam ediyor.

15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van'da da devam ediyor. Darbe girişimine meydanlara çıkan halka vakıf ve kurumların gıda desteği devam ediyor. Bu yardımlara demokrasi nöbetinin ilk gününden buyana destek veren İHH Van Şubesi yetkilileri, devletini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canı pahasına savunan halkın direnişine ortak olmanın gururunu yaşadıkları belirterek, "Ülkemizde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen kalkışma harekatı çok şükür planlandığı gibi sonuçlanmamış ve tam aksine onlarca hayra hizmet etmiştir. Başta devlet ve millet kaynaşmasını arttırmış ve neredeyse halkın tamamı darbe karşısında devletinin yani sivil idarenin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmuştur. İHH olarak da bu kalkışmanın ilk dakikalarından itibaren belki de ilk olarak meydanlara indik ve halkın direnişine ortak olduk. Bu bağlamda direniş gecelerinde direnişe katılan herkese kumanya ikramında bulunmuştur. Yine sabahlara kadar valilik önünde nöbet tutan vatandaşlarımızla birlikte teşkilat olarak nöbet tuttuk ve orada da çeşitli ikramlarda bulunarak halkın temel ihtiyaçlarının giderilmesinde katkı sunduk" dediler.

"Demokrasi nöbeti'ne Yurt- Kur'dan da destek"

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Van İl Müdürlüğü tarafından, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara kumanya desteği veriyor. KYK İl Müdürlüğü personeli ilk günden buyana İl Müdürü M. Şerif Özalp işbirliği içinde hareketi başlatan Van Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya dağıtımı yapıyor. KYK İl Müdürü M.Şerif Özap, "Her zaman olduğu gibi bu kara günlerde de halkımızın yanında yer alarak iyi günde de, kötü günde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacağız. 15 Temmuz akşamı demokrasiyi korumak üzere sokağa çıkarak hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. KYK Van İl Müdürlüğü olarak meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya ikramında bulunarak destek veriyoruz. Bu vesile ile her zamanki gibi halk ile yan yana, omuz omuza olduk. Biz de KYK olarak halkımızın yanındayız ve personellerimiz ile beraber kumanya dağıtımı yapıyorlar. KYK olarak bu vesileyle halkımızın yanında yer alarak 'iyi günde de kötü günde de ülkemizin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız' demiş oluyoruz" dedi.

Haber Ara