Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

Demokrasi nöbeti 8. gününde devam ediyor

Manisa'da, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında başlanan demokrasi nöbeti 8. gününde devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 09:20:21

Demokrasi nöbeti 8. gününde devam ediyor
Manisa'da, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında başlanan demokrasi nöbeti 8. gününde devam ediyor.

Demokrasi şöleninin yaşandığı, meydana her gece binlerce Manisalı akın ediyor. Manolya Meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine her gece farklı sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetimleri katılarak yapılan darbe girişimine karşı açıklamalarda bulunuyor. Demokrasi nöbetine AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Memursen Başkanı Mustafa İrgat ve Memursen' e bağlı sendika başkanları, Kamusen Başkanı Bekir Dağıstan ve Kamusen'e bağlı sendika başkanları, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ve yönetimi ve binlerce vatandaş katıldı. Kurulan Demokrasi Platformunda konuşma yapan Sivil Toplum Kuruluşları başkanları Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yapılan darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu ifade ederek kesin bir dille darbeye karşı olduklarını belirttiler.

"Omuz omuza bu ülkeyi daha ileri taşıyacağız"

Devlet ve Millet olarak Türkiye'yi daha ileriye taşımak için omuz omuza mücadeleye devam edileceğini ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu "Geçtiğimiz hafta yapılan saldırılar neticesinde şehit düşen, Askerlerimize, Polislerimize ve Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz hafta memleketimiz büyük bir sıkıntı içerisine çekilmek istendi. Ancak sizlerin bu meydanları doldurması sayesinde bu sıkıntıyı elbirliği ile atlattık. Türk halkını bu meydanlardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler bugün kaçacak delik arıyorlar. Darbeci hainler bu ülkede kaçacak yerleri olmadığımız daha düne kadar mücadele içinde olduğumuz Yunanistan'a kaçtılar. Dün dağlarda terörist avlayan askerler bu gün terörist olarak dağlarda saklanıyorlar. Bu ayıp bu hainlere yeter. İnşallah millet olarak önümüze çıkacak olan tüm zorlukları hep birlikte elbirliği ile aşacağız. Devletimiz tüm kurumları ile dimdik ayakta sizlerle omuz omuzadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve halkımız ile birlikte bu hain darbe girişimini hep birlikte bertaraf ederek ülkemizi 2023' e taşıyacağız. Daha güzel bir Türkiye için omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

"Bu hain darbe girişimini unutmayacağız"

15 Temmuz' da yapılan hain darbe planlarının halkın meydanlara inmesi ile bozulduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur "Geçtiğimiz hafta bu saatlerde ülkemizde yapılan bu hain darbe girişimini unutmayacağız. Bu yaşananların hepsini evlatlarımıza torunlarımıza ve gelecek nesillerimize anlatacağız. Bu vatan hainleri İstanbul'da ve Ankara' da vatanperver milletimize karşı silah doğrulttular. Yetmedi tanklardan ateş ettiler, uçaklarla bombaladılar, helikopterlerden ateş ettiler. Oda yetmezmiş gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın bulunduğu otele baskın yaptılar. Hainler Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımızı esir alarak kelepçelediler. Bu hainler milletimizin parası ile alınmış olan silahlar ve teçhizatlarsa milletimize karşı ateş ettiler. Ancak böylesine hain planlar kuran bu kalleş çete rabbimin planlarını başlarına geçirmesi ile Yunanistan'a kadar kaçmak zorunda kaldılar. Bu necip millet 81 il de o hainlerin karşısına dikildi onlarda buradan kaçtılar. Halkımız korkmadı. Çünkü biliyorlardı ki bu yapılan mücadele vatan, millet, bayrak ve din içindi. Bu hain girişim sonrasında 250 ye yakın şehidimiz var. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Bu vatan kahramanı aziz şehitlerimizin isimleri tarihe altın harfler ile yazılacaktır inşallah. 15 Temmuz gecesi yaşananlar 2. Çanakkale savaşıydı, 2. Kurtuluş savaşıydı. Çünkü tüm halkımız bu fetullahçı terör örgütünün ihaneti gördü" dedi.

"OHAL ile hainler temizlenecek"

Hükümetin almış olduğu OHAL kararı ile devlet içinde yuvalanan hainlerin temizleneceğini ifade eden Baybatur "Geçtiğimiz gün TBMM'de idik. Burada olduğum zaman bu meydandan ayrılmıyorum. Ankara' da olduğum zamanda Kızılay Meydanından ayrılmıyorum. Geçtiğimiz gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve bakanlar Kurulunun ardından Olağanüstü Hal ilan edildi. Ve bu konu meclise geldi bizlerde onayladık. Halkımız hiç korkup endişe etmesin. Bu bir sıkıyönetim değildir. Darbeci hainler yapmak istediği sıkıyönetimdi. Sokakları askerlerle doldurup vatandaşların sokağa çıkmalarını yasaklamaktı. Biz bunların istediği gibi yapmadık. Biz olağanüstü hal ilan ettik. Bunu da Devletin çeşitli kademelerine 80'li yıllardan beri sızmış olan bir çete var bunları temizlemek için yaptık. Biz olağanüstü hali millete karşı ilan etmedik, devlet içerisinde yuvalanmış olan hain çetelere karşı ilan ettik. Şimdi inşallah Devletin bütün kurumlarında temizlik yapacağız. Bu hainlerin hepsini Devletin içerisinden kovalayacağız. Bu meydanlarda nöbete devam edeceğiz" dedi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara