Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Biz seçime kilitlenmekten çok, barışa kilitlenmek zorundayız. Diyaloğa açığız, bizim kapımız barış için açıktır.' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 10:40:34

Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması

Ajansların haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci ve koalisyon hükümetinin kurulması hakkında son dakika açıklamalarda yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hükümetin çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Demirtaş, "Siz eleştiri yaparsınız biz dinleriz. Ama masadan kalkmak olmaz. Biz tekrar Türkiye toplumu olarak derhal ellerinizi tetiklerden çekin ve binbir zahmetle kurulan masaya geri dönülsün diyoruz. Çözüm Sürecinin tekrar başlaması lazım." dedi. Demirtaş Çözüm Süreci'nin tekrar başlatılması için çağrı yaptı.

Demirtaş erken seçim tartışmalarına yönelik, "Biz seçime kilitlenmekten çok, barışa kilitlenmek zorundayız. Diyaloğa açılığız, bizim kapımız barış için açıktır." dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELECEK

Kılıçdaoğlu ile görüşmesine ilişkin de bir açıklama yapan Demirtaş, "Barış için bütün kapılara gideriz. Kılıçdaroğlu ile haftaya bir araya geleceğiz, günü belli değil"dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Bölge gerçekleştirilen araç yakmaları asla tasvip etmiyoruz. Bunun derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Bunların hepsi bizim malımızdır. Bu durumdan çıkmanın tek yolu konuşmaktır. Konuşmak büyük bir erdemdir. Son 3 yıldır ağır aksakta olsa ilerleyen çözüm sürecinin ilerlemesi lazım. Karşılıklı olarak silahların bırakılması gerekiyor.

"MASADAN KARDEŞÇE KALKARIZ"

Bu masadan anlaşarak kardeşçe kalkarız. Ve biz tekrar Türkiye toplumu olarak taraflara derhal elinizi çekin, şiddet durdun ve binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönülsün çağrısı yapıyoruz. Parti kapatma, dokunulmazlığın kaldırılması gibi açıklamalar demokrasiye zararlıdır. Siyaseti tıkamaya kalkarsanız, siz kendiniz gerginliğe sebep olursunuz.

"SEÇİM SONUÇLARINI TANIYIN"

- Bu tür baskı yöntemi olarak dokunulmazlıklar gündeme getirilirse bu sadece gerilim yaratıyor. 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımayan bir tarzdan çıkması lazım. Bir seçim yapıldı ve bir sonuç çıktı. Bunu kabul etmeleri lazım. Ve koalisyon yani ortaklık hayırlı sonuçlara da yol açabilir.

"KOALİSYON KAYNAŞMA YARATABİLİR"

Koalisyon Türkiye gibi toplumlarda toplumsal kaynaşmanın yolunu açabilir. İlla tek başına iktidar olana kadar ben ülkeyi seçimden seçime götürürüm gibi bir düşünceyi kabul etmiyoruz.

Haber Ara