Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Demirtaş'tan Ankara saldırısı iddiaları

Selahattin Demirtaş, CNN International’da Amanpour programına konuk olarak ‘Ankara katliamı‘yla ilgili önemli iddialarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 00:18:01

Demirtaş'tan Ankara saldırısı iddiaları

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN International'da Amanpour programında Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili önemli bilgiler öne sürdü. Ankara'da en az 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hükümeti suçlayarak patlamaların IŞİD'i işaret ettiğini dile getiren Demirtaş, " Türkiye içinde de IŞİD militanlarının biliniyor olmasına rağmen hiçbir tutuklama yapılmadı. Ankara, MİT'in de bulunduğu koca bir şehir olmasına rağmen gerekli güvenlik önlemleri alınmadı” dedi.

İnternethaber.com'un derlediği bilgiye göre; Türkiye tarihinin en kanlı ve en barbarca saldırılarından birinin yaşandığına dikkat çeken Demirtaş, “Şimdiye kadar 98 arkadaşımızı yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı. Henüz kendilerini patlatan canlı bombaların kimliğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Son altı ayda çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceğine dair işaretler var ancak devlet içinden de IŞİD'i destekleyen kişilerin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

"SALDIRIDAN HÜKÜMETİ Mİ SORUMLU TUTUYORSUNUZ?"

Bunun üzerine “Yani saldırıdan hükümeti de sorumlu tutuyorsunuz?” diye sorulan Demirtaş şu yanıtı verdi: “Tabii ki sorumlu tutuyoruz. IŞİD'e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. IŞİD'in büyümesine göz yumuldu. Türkiye içinde de IŞİD militanlarının biliniyor olmasına rağmen hiçbir tutuklama yapılmadı. Ankara, MİT'in de bulunduğu koca bir şehir olmasına rağmen gerekli güvenlik önlemleri alınmadı.”

"IŞİD, DEVLET İÇİNDEN DESTEK ALDI"

IŞİD'in Türkiye'de devlet içinden destek almadan böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceğini savunan Demirtaş şöyle devam etti:

“Diyarbakır'da da yüzlerce kişini ölümü hedeflenmişti ve oradaki canlı bomba saldırıdan kısa bir süre önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Bu gelişmeler, devlet içinde IŞİD'e destek veren kesimlerin olduğunu düşündürüyor. Sonuç olarak hükümet bu olaydan da tamamıyla sorumludur.”

BÜYÜK MİTİNGLER ASKIYA ALINABİLİR

Türkiye'de bir etnik savaşının çıkarılmak istendiğini belirten HDP lideri, hükümetin seçimler sonrasında bir savaş başlattığını ancak HDP'nin barış için ‘umut' olmaya devam edeceğini ifade etti.

1 Kasım öncesinde seçim çalışmaları için güvenlik risklerini değerlendirdiklerini belirten Demirtaş, bundan sonra geniş katılımlı mitinglerin düzenlemeyebileceklerini söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara