Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değil...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Tahir Elçi'nin cenaze töreninde konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 12:43:15

Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değil...

Dün Diyarbakır'da yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin cenaze töreninde konuşan Selahattin Demirtaş,'Tahir'i öldüren devlet değil devletsizliktir.' dedi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Biz topraklarımızda özgürce yaşamak istedi. Ahmet Arif'in dediği gibi tek suçumuz budur. Gerçekleri konuşanlara yaşam hakkı tanımıyorlar kendi öz yurdumuzda. Hakikati gizleyerek hiç bir yere ulaşamayacağımızı bilenlerdendir Tahir Elçi. Rüzgarın esti yöne doğru değil ilkeleri doğrultusunda her koşulda dimdik durmak bedel ödemeyi gerektirir. Tahir Elçi yatağında yastığında ölmeyeceğini bilenlerdendir. Biz canımızı ortaya koyduk bizi bu şekilde korkutacaklarını korkutacaklarını yıldıracaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Gözün arkada kalmasın. Bu siyasi cianyetin tam olarak aydınlanacağından şüphemiz var. Haklı şüphemiz var. Geçmişte o kadar çok yaşandı ki hiç birinin arkasından failleri yakalanacak diye emin olamadık. Bu devlet hepmizin devleti olamadık. Hepimizin olsun diye çok uğraştık uğraşıyoruz. Ama Kürt halkı şunu yüreğinde çok iyi biliyor. Tahir'i öldüren devlet değil devletsizliktir. Çünkü biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından oh olsun diyen on milyonlar da var. Ankara'da bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir anlayış var. Nasıl bizim devletimiz diyebiliriz. Acıda bile ortaklaşamayan bir toplumu nasıl bir arada tutabiliriz. Ama halkımız tarihi sorumluluğun da bilincinde. Ama biz ortak mücadeleyi sürdüreceğiz. Gözün arkada kalmasın Tahir Elçi böyle olmasını istemezdik."

Demirtaş'tan önce Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi konuştu. Elçi, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak" dedi. "O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm, kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim" ifadelerini kullandı.

Binlerce kişi cenaze töreninin yaplacağı Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

Tahir Elçi'nin yakınları, meslektaşları, siyasetçiler, milletvekilleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve sevenleri anıtın önüne geldi. Yakalarına Elçi'nin resimlerini takan binlerce kişi, hep bir ağızdan sık sık "Şehid namirin" sloganları attıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara