Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Demirtaş: Elçi'yi polis vurdu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 22:12:38

Demirtaş: Elçi'yi polis vurdu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin, "Şu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateş eden hiç kimse yok. Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir" dedi.

Meclis'te, Çağdaş Esnaf ve Sanayici İşverenler Derneği heyetini kabul eden Demirtaş, boğazında dikişler olmasına karşın sağlık durumunun artık iyi olduğunu belirtti.

"Tahir Elçi'ye dair olay yeri incelemesi yapılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Demirtaş, inceleme yapılmamasının sorumluluğunun kendilerinde değil hükümette olduğunu savundu. Demirtaş, kendisinin de o bölgeyi iyi bildiğini, orasının inceleme yapılamayacak bir yer olmadığını ileri sürerek, incelemeye yönelik bugün bir saldırının olmadığını ve silah sesi üzerine inceleme yapacak görevlilerin alandan ayrıldığını söyledi.

Demirtaş, "Mermi çekirdeği bulunmuş olsaydı faile ulaşmak çok kolay olacaktı. Mermi çekirdeği olmadığı müddetçe kimin ateş ettiğini bulmak zor olacak. Şu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateş eden hiç kimse yok. Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir" dedi.
Heyet, CHP Grubu'nu da ziyaret ederek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile basına kapalı görüştü.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara