Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

Demirtaş: Derhal beraatimi istiyorum

İftiralardan suçlu bulunduğunu iddia eden Demirtaş, 'Derhal beraat kararı verilmesini talep ediyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 14:31:44

Demirtaş: Derhal beraatimi istiyorum

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 2010 yılındaki Anayasa değişikliği referandumu öncesinde Erciş ilçesinde katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, "halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Selahattin Demirtaş, SEGBİS sistemiyle bağlandı.

Duruşmada Demirtaş kendini şöyle savundu;

"Burada açıkça bir çarpıtma ve bir kaç cümleden yola çıkarak bir yorum yapma üzerinden kurulmuş bir iddia söz konusudur. Bu kelimeler ve eleştiriler suç unsuru olarak görülüyorsa burada vahim bir hata söz konusudur. Halkı suç işlemeye teşvik ve tahrik etme propagandası suçuyla ilgili ne yaptığımı anlamak mümkün değildir.

"İDDİANAME REDDEDİLMELİ"

Türkiye'nin üçüncü büyük partisinin eş başkanı hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından en başından reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada bana karşı açıkça bir suç işlenmiştir. Siyaset yapma hakkım, hakkımın bana verdiği temsil yetkimi kullanmak istemem sebebiyle savcılar tarafından bana karşı suç işlenmiştir. Bu savcıların araştırılmasını istiyorum.

"İFTİRALARDAN SUÇLUYUZ, BERAAT TALEP EDİYORUM"

İftira denebilecek suçlardan dolayı tutukluyuz. 6 milyon seçmenin verdiği oya hakaret edilmiştir. Mahkemeden derhal beraat kararı verilmesini talep ediyorum."

Demirtaş'ın ifadesinin ardından mahkeme, duruşmayı erteledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara