Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın:

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 16:58:19

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın:
Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Demir İnşaat Büyükçekmece'nin başantrenörü Özhan Çıvgın, geride kalan sezon ligde kalma hedefine ulaştıklarını, iç sahada yakaladıkları galibiyet serilerinin de öz güvenlerini artırdığını söyledi.

Çıvgın, geride kalan sezonla ve yeni sezon planlarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulundu.

Geçen sezonun ilk yarısını 7. olarak bitirip, Türkiye Kupası'na katılmaya hak kazanmalarının kendileri için önemli bir aşama olduğunu vurgulayan Çıvgın, "Fenerbahçe galibiyeti öz güvenimizi artırdı. Ligin ikinci yarısında da rotasyonumuzdan dolayı biraz iniş ve çıkışlar yaşadık. Özellikle içeride önemli galibiyetler alırken, play-off yarışının içine girdik." dedi.

Oynadıkları 30 maçın 14'ünde sonucun son saniyelerde belirlendiğini ve bu müsabakalarda yedişer galibiyet ve mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Çıvgın, "Maçları son saniyeye kadar götürmek bizim gibi dar rotasyona sahip bir takım için büyük başarıdır. Bu maçların yarısını kazanmak da bizim için önemlidir. Takımda kalmamdaki en büyük neden, bu yükselişi bir seviye daha yukarıya taşımak." ifadelerini kullandı.


- "Biraz daha iyi oyuncu rotasyonuna sahip olmalıyız"


Özhan Çıvgın, yeni sezon hem Avrupa kupalarında hem de ligde oynayacakları maçların fiziksel açıdan kendilerini yıpratacağını, bu nedenle de iyi bir rotasyona ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi.

Yeni sezonun tüm takımlar için daha zorlu geçeceğini vurgulayan Çıvgın, şunları söyledi:

"Alt ligden basketbol kültürü çok iyi olan TOFAŞ geldi. Yine iddialı bir ekip olarak Best Balıkesir ligde yerini aldı. Bizim tarzımızda orta seviye takımlar için hem Avrupa kupası hem de ligi oynamak mental ve fiziksel olarak yıpratıcı oluyor. Bu yönden bakarsak, geçen sezonu yakalayıp, üstüne koyabilmek için biraz daha iyi oyuncu rotasyonuna sahip olmamız ve daha iyi konsantre olmamız gerekiyor."

Türk oyuncularla da rotasyonlarını güçlendirme çabası içinde olduklarını anlatan Çıvgın, ligde çok agresif bir transfer politikası izlendiğine dikkati çekerken, bu durumun mali anlamda kendilerini zorladığını vurguladı.

Tecrübeli oyuncu Mutlu Akpınar'ı kadrolarına kattıklarını açıklayan Çıvgın, şartların uygun olması halinde yeni transferler de yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara